bar maken in

In #7 Stappen een bar maken in je schuur

bar maken in

Wil je zelf een bar maken in je schuur dan hou je waarschijnlijk van gezelligheid en vind je het leuk om zelf dingen te maken. Een bar maken in je schuur is een leuk project wat je makkelijk zelf kunt doen.

Ben jij iemand die graag vrienden en familie uitnodigt voor een lekker avondje borrelen? Hoe leuk zou het zijn om lekker te kunnen borrelen aan je eigen gemaakte bar in de schuur. Gaaf toch!

Weet je niet precies waar je moet beginnen dan begrijp ik dat. Dat is de reden dat ik een stappenplan voor je heb geschreven waardoor je direct aan de slag kunt.

Voor we aan de slag gaan is het verstandig jezelf nog de volgende vraag te stellen. Wil je een bar maken voor in de schuur of wil je een bar kopen?

Voordelen en nadelen van een bar kopen

Er zijn wat voordelen als je een bar gaat kopen. Een bar kopen gaat sneller. Na het bestellen, heb je vaak de bar binnen een week in huis. Je kunt dus sneller genieten van je drankje aan de nieuwe bar.

Een nadeel van een bar kopen is dat je altijd aan de maten bent gebonden die op de webshop staan. Hierdoor kan het zijn dat de maten niet lekker uitkomen met de maten van je schuur. Let daar dus goed op als je een bar gaat kopen.

Een ander nadeel is dat je gebonden bent aan de materialen waar de bar van gemaakt is. Meestal is de kwaliteit daarvan ook minder dan wanneer je zelf het hout uitkiest.

Voordelen en nadelen van een bar maken in je schuur

Als je een bar gaat maken voor in je schuur dan is een groot voordeel dat je goedkoper uit bent. Bestel het hout wat je zelf graag wilt gebruiken en bepaal ook direct de kwaliteit.

Een nadeel van het maken van een bar voor in je schuur is dat je er tijd aan kwijt bent. Dit moet als het goed is geen nadeel zijn want je beleeft ook veel plezier aan het maken van je eigen bar.

Een echte klusser investeert graag tijd in het maken van mooie houten meubels.

Stap #1: Bepaal wat voor soort bar je mooi vind

Zorg ervoor dat je precies weet wat je wilt maken. Het is zonde als je er tussentijds achter komt dat je de bar eigenlijk anders had willen maken.

Het makkelijkste is om wat barretjes binnen te lopen. Ga lekker aan de bar zitten en ervaar hoe dit zit en voelt. Let op de hoogte van de bar en de vorm. Neem ook direct de hoogte van de barkrukken in je op.

Kijk naar welke materialen en kleuren er zijn gebruikt. In een bruin café vind je vaak een houten bar. Bekijk goed welke houtsoort er gebruikt is voor het maken van de bar.

Stap #2: Kies de locatie van de bar in de schuur

Je wilt graag een bar maken in de schuur. Dat is al iets wat zeker is. Let daarnaast ook goed op de locatie van de bar in de schuur. Een bar in de schuur waar vol de zon op schijnt is niet prettig. Daarnaast moeten de koelkasten harder werken om de drank koud te houden.

Zorg voor voldoende zitruimte rondom de bar en rond de barkruk. Niks is zo vervelend als het niet prettig kunnen bewegen.

Wil je een bar maken die niet per se binnen in de schuur komt dan is dat natuurlijk ook mogelijk. Plaats een bar altijd droog en uit de wind. Zo kun je er ook met slecht weer lekker van genieten.

Een bar onder een overkapping maken is bijvoorbeeld een goed alternatief.

Stap #3: Bepaal alle maten van de bar en van de schuur

Voor je naar de bouwtekening gaat kijken is het belangrijk eerst de maten goed op te meten. Het is belangrijk dat je weet hoeveel ruimte je hebt om je bar in de schuur te plaatsen.

Neem de ervaring uit het café om de hoogte van de bar en de barkrukken te bepalen. Bepaal de gewenste lengte, diepte en hoogte van de bar en ga door naar de volgende stap.

Stap #4: Kies het ontwerp van je bar

bar maken in

Een bar is op verschillende manieren te maken. Wat het beste ontwerp is voor jouw bar is ook mede afhankelijk van de ruimte die je hebt.

Heb je een klein schuurtje dan is een recht barretje meer dan genoeg. Je kunt dit gebruiken om te tappen en drinken in te schenken. Het borrelen kun je dan bijvoorbeeld buiten doen op je loungeset.

Heb je wat meer ruimte dan kun je bijvoorbeeld een bar maken met een ronde hoek aan het eind. Of wat denk je van een half ronde bar? Ook erg leuk!

Zoals veel mensen al weten gebruik ik voor elke klus de bouwtekeningen van Fred. Dit is een compleet pakket waar voor elke klus een aantal bouwtekeningen beschikbaar zijn.

Wil je dus een bar gaan maken dan kun je kiezen in dit pakket voor een aantal varianten.

Stap #5: Kies de houtsoort waar je de bar van gaat maken

Een bar maken is leuk maar het is zonde als de bar maar een jaar mee gaat. Een bar moet dus wel tegen een stootje kunnen.

Ook al zal jouw bar niet zo uitgeleefd worden als in een echt café, dan nog is het verstandig wel een stevige bar te maken. Jij kent jouw familie en vrienden nog wel het beste.

Kies daarom voor een mooie houten bar gemaakt van een stevige houtsoort. Zeker als je een bar gaat maken voor in de schuur is het verstandig een houtsoort te kiezen die niet direct reageert op vocht.

Een bar maken van hardhout, douglas hout of steigerhout is daarom de beste optie. Hardhout is en blijft natuurlijk de nummer 1 als het gaat om duurzaamheid. Maar hier zit ook wel een prijskaartje aan.

Wil je een duurzame bar maar wel iets goedkoper, maak dan een Douglas bar. Douglas heeft een rode gloed en dus een warme uitstraling. Wil je deze uitstraling behouden? Behandel de Douglas bar dan met een transparante beits.

Stap #6: Schrijf alles op wat je nodig hebt

Zorg dat je alles klaar hebt liggen voordat je begint. Dat scheelt ontzettend veel tijd en moeite tijdens het klussen. Schrijf dus voordat je begint alles op dat je nodig hebt.

In de bouwtekeningen die ik gebruik staan altijd vooraf de materialen duidelijk aangegeven. Dit levert mij zo ontzettend veel tijd op omdat ik niet meer hoeft te tekenen en rekenen.

In het bouwtekeningenpakket van Fred zit er bij elke bouwtekeningen een

  • Materiaallijst
  • Gereedschapslijst
  • Zaaglijst
bar maken in

Zorg er dus voor dat je alles van te voren bij elkaar hebt en ga dan pas door naar de volgende stap.

De zaaglijst is zo ontzettend handig omdat je vooraf alle onderdelen op maat kan (laten) zagen. Hierdoor ontstaat er een bouwpakket dat je alleen maar in elkaar hoeft te zetten.

De grootste ergernis van een klusser is het teruggaan naar de bouwmarkt omdat je iets bent vergeten. De gereedschapslijst, materiaallijst en zaaglijst zorgen ervoor dat je niks vergeet en je project zonder onderbreken kunt afmaken.

Stap #7: Ga aan de slag met je bouwpakket

Als het goed is heb je nu een volledig bouwpakket en kun je een bar maken voor in de schuur. Dit bouwpakket is maar een idee en een begin.

Laat je fantasie gaan en maak je bar nog specialer met verlichting, muziek, water en stroom. Je kunt het zo gek niet bedenken maar maak er jouw bar van!

Stap #8: Bar in de schuur afwerken

Om ervoor te zorgen dat je bar in de schuur mooi blijft is het noodzakelijk om de bar te bewerken met houtbeits. Houtbeits zorgt voor een goede beschermlaag op het hout zodat het niet direct beschadigd bij gebruik.

Houtbeits zorgt er ook voor dat het hout beter beschermd is tegen vocht. Erg belangrijk want een glas is nooit helemaal droog.

Let goed op welke beits je koopt. Er is transparante beits en beits op kleur. Wil je de kleur van het hout behouden, kies dan voor transparante beits. Dit laat de houtnerven mooi zien.

Wil je de kleur van het hout toch wat veranderen, kies dan voor een beits op kleur. Hierin is de keuze eindeloos. Ga naar de bouwmarkt of kies hier een goede beits voor jouw bar.

Bouwtekening downloaden voor bar in de schuur

Je wilt een bar maken in de schuur. Doe dit dan altijd met een professionele bouwtekening. In dit artikel heb je een stappenplan kunnen lezen om een eigen bar te maken voor in je schuur.

Een mooi eindresultaat valt of staat met een professionele bouwtekening. Ik wil je daarom ook echt adviseren om niet langer meer tijd te verspillen met eigen gemaakte tekeningen en berekeningen.

Ga aan de slag met het bouwtekeningen pakket van Fred Schouten. Dit pakket is in Nederland echt al heel veel gebruikt wordt. Het is het enige bouwtekeningen pakket wat ook echt goed en compleet is.

Voor een hele lage prijs heb je een pakket met meer dan 10.000 bouwtekeningen waar je levenslang mee vooruit kan.

Ik zou zeggen probeer het gewoon! Twijfel je nog, bekijk dan vrijblijvend de website van Fred Schouten.

Freds bouwtekeningen kopen

Bouwtekening Voor Bar In Je schuur Downloaden?

Koop DIRECT professionele bouwtekeningen van een bar!

Druk op de knop hieronder en maak direct gebruik van €30,- KORTING!

Lees ook: Buitenbar maken is super eenvoudig en ook voor jou weggelegd!

Lees ook: Barkruk maken van steigerhout

Lees ook: Overkapping maken aan schuur! #1 Stap voor stap handleiding!

Lees ook: Bouwtekening kookeiland nodig?

Lees ook: Zelf compostbak maken pallets

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.