Je wilt heel graag een steigerhouten bed maar je weet niet zo goed wat je beste kunt doen. Ga je het bed zelf maken of ga je voor het gemak, door het gewoon te kopen. Beide opties zijn natuurlijk mogelijk maar wat is de beste optie? Wanneer je een steigerhouten bed koopt ben je gebonden aan de maten van de fabrikant. Soms kun je nog kiezen tussen verschillende maten maar vaak is dat niet het geval. Daarnaast heb ik gekeken naar de prijzen van een steigerhouten bed.

Ik ben tot de conclusie gekomen dat je goedkoper uit bent wanneer je het bed zelf maakt. Een simpel bed van steigerhout kost al gauw 200 euro. Voor een uitgebreide variant betaal je minimaal 400 tot 1000 euro. Je doet er dus al snel goed aan om zelf een steigerhout bed te maken.

Een simpel bed van steigerhout kost al gauw 200 euro.

Ben je op zoek naar goede bouwtekeningen voor jouw steigerhout bed? Bouwtekeningen zijn ideaal om fijn te werken en een mooi eindresultaat te krijgen. Zeker wanneer je nog niet zo vaak geklust hebt is het fijn om een houvast te hebben. Fred heeft voor jou meer dan 10.000 bouwtekeningen klaarliggen.

Deze bouwtekeningen hebben grote voordelen.

  • Je ontvangt meer dan 10.000 bouwtekeningen
  • De bouwtekeningen zijn makkelijk te begrijpen
  • Je krijgt een materiaallijst bij elke bouwtekening
  • CAD-/DWG-software om plannen te bekijken en bewerken
  • Ledengedeelte met bouwtekeningen, plannen, foto’s en video’s

Waar moet een goed steigerhouten bed aan voldoen?

Een steigerhouten bed met vooral stevig zijn. Je wilt tijdens je nacht niet naar de andere kant rollen door de bodem zakken. Daarom is het belangrijk om met een goede bouwtekening te werken. Ten tweede is het belangrijk om met goed materiaal te werken. Kijk goed naar de kwaliteit van het steigerhout. Is het hout bijvoorbeeld goed droog? Bekijk of er houtworm of houtrot in de planken zit. Dit gaat op de lange termijn voor problemen zorgen. Naast het juiste materiaal is ook een goede stevige bevestiging noodzakelijk. Op de bouwtekeningen van Fred zal uitgebreid worden verteld wat je in huis moet halen om een goed stevig bed te maken. Denk hierbij aan de juiste beugels, schroeven en bevestigingsmateriaal. Zorg er ook voor dat je goed van de kanten af schroeft zodat het hout niet uitscheurt na een tijdje of bij het schroeven.

Voordelen zelf steigerhouten bed maken

Naast het feit dat het goedkoper is om zelf een steigerhout bed te maken, is het ook gewoon leuk. Wanneer je klaar bent kun je trots zijn op het eindresultaat. En bij een bed is dat elke avond:). Steigerhout heeft het voordeel dat het in verschillende kleuren te koop is. Daarnaast kun je het ook op verschillende manieren bewerken. Denk aan oliën, beitsen of lakken. Zo kun je zelf het eindresultaat bepalen. En baseer dit op de kleuren en sfeer van de rest van de slaapkamer. Je bed past dan altijd bij de rest van je interieur.

Mogelijkheden wanneer je zelf een steigerhouten bed maakt

Er zijn natuurlijk super veel manieren om een bed te maken. Zo is er een steigerhouten bed voor 1 persoon of voor 2 personen. Je kunt ervoor kiezen om een steigerhouten bed voor je kind te maken. Deze zijn korter en smaller dan een bed voor volwassenen. Hoe leuk is het om een bed te combineren met een bureau van steigerhout. Bouw bijvoorbeeld een hoogslaper met daaronder een bureau. Ideaal voor de kleinere slaapkamers. Heb je misschien meer bergruimte nodig? Maak dan een steigerhouten bed met lades. Zo kun je erg veel spullen opruimen zonder daar ruimte in je kamer door te verliezen. Zoals je ziet zijn er mogelijkheden genoeg. Laat je fantasie de vrije loop.

Bouw de mooiste projecten met deze 10.000 bouwtekeningen!

Klik op de knop hieronder om naar de 10.000 bouwtekeningen te gaan.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *