Beste Boorhamer 2021 Kopen? – Bekijk nu onze Top 5!

Ga je een boorhamer kopen maar weet je niet welke variant het beste bij je past? Bekijk nu in dit artikel onze top 5 en kom erachter welke boorhamer je het beste kunt kiezen. Onze boorhamer test geeft jou duidelijkheid!

De meeste boorhamers tegenwoordig zijn niet zozeer slecht van kwaliteit maar ze hebben andere eigenschappen. Een goedkope boorhamer hoeft dus niet per definitie een lage kwaliteit te hebben. Wij vinden het leuk om dit te onderwerpen aan boorhamer test en jou inzicht te geven.

Een boorhamer is in tegenstelling tot een klopboormachine geschikt voor het maken van gaten in de hardere materialen zoals beton en harde gesteente. Stap je over van een klopboormachine naar een boorhamer dan merk je goed het verschil in prestatie. Omdat een boorhamer werkt met een slagbout zal deze veel eenvoudiger het harde beton vergruizen. Dit maakt een boorhamer zeer geschikt voor het maken van gaten in harde gesteente.

Op deze pagina zal ik je laten zien welke 5 boorhamers wij het beste vinden uit het huidige aanbod. Wij zullen kijken naar gebruiksvriendelijkheid, prestatie ten opzichte van de prijs, het vermogen en de duurzaamheid. Wil je daarnaast nog verder kijken, dan kan dat ook via de consumentenbond.

Bosch GBH 2-28 F Boorhamer

Bosch-professional-2-28-F

Voordelen

 • Beste boorhamer op netstroom!
 • 880 Watt
 • 3,2 Joule
 • 28 mm boordiameter
 • Toerentalregeing
 • Inclusief beitelfunctie
 • Inclusief snelspankop
 • Inclusief beitelset

De Bosch GBH 2-28 F is een krachtige boorhamer die veel wordt gebruikt door de professionele klusser. Deze professionele boorhamer is uitgerust met een 880 watt motor en heeft een kracht van 3,2 joule. Hiermee dus de sterkste boorhamer is deze top 5.

De Bosch GBH 2-28 F is uitgerust met vier standen, namelijk boren, boren met hamerfunctie, hameren en beitel-rotatie. Naast deze vier functies is ook de Bosch boorhamer uitgerust met een veiligheidsmechanisme. Wanneer de boorhamer overbelast wordt of vast slaat, zal dit mechanisme ingrijpen. Hier zal er veel minder kans op letsel zijn aan handen en polsen. En zal het ook de machine beschermen tegen zijn eigen kracht.

Net als de Dewalt boorhamer is ook de Bosch GBH 2-28 F uitgerust met een verwisselbare kop. Door simpelweg de ring naar achter te halen is de SDS-plus boorkop te verwisselen met een snel span boorkop. Dit maakt deze boorhamer dus ook geschikt om mee te boren in hout, metaal en om bijvoorbeeld te mixen.

De Bosch GBH 2-28 F is is ook voorzien van een kabelbeschermer, die voorkomt dat de kabel scheurt of afbreekt tijdens het gebruik. Deze boorhamer heeft ook de mogelijk om zowel als links als rechtsom te draaien. De Bosch GBH 2-28 F is volgens ons ook de beste boorhamer op netstroom.

Metabo 2860-2 Quick Boorhamer

metabo 2860-2 quick

Voordelen

 • 1100 Watt Vermogen
 • 3,4 Joule Slagkracht
 • 28 mm boordiameter
 • Toerentalregeing
 • Overbrenging in 2 standen
 • Metabo S-automatic veiligheidskoppeling
 • Inclusief snelspankop

De Metabo 2860-2 Quick behoort ook tot de sterkste boorhamers in zijn klasse. De Metabo 2860-2 Quick boorhamer heeft een vermogen van 1100 Watt en een slagkracht van maar liefst 3,4 joule. Door deze kracht en 4500 slagen per minuut gaat deze boorhamer gemakkelijk door hard beton.

Net als de Bosch GBH 2-28 heeft ook deze boorhamer de mogelijkheid om gaten te boren met een diameter tot maximaal 28 mm. Volgens de leverancier is deze boorhamer geschikt om te boren met boorkronen tot een diameter van 68 mm. Door de hoge boorsnelheid van 2.100 toeren per minuut gaat dit erg soepel.

Metabo vindt de veiligheid extreem belangrijk. Deze professionele boorhamer van Metabo is voorzien van een S-automatic veiligheidskoppeling, voor het mechanisch ontkoppelen van de aandrijving bij het vastslaan van de boor. En een herstartbeveiliging zodat de aandrijving niet direct herstart na een stroomonderbreking.

De schakelaar heeft een vergrendeling dus de boorhamer kan niet zomaar in een andere stand schieten door bijvoorbeeld de trillingen.

Een bijzonderheid van deze boorhamer is dat die is uitgerust met twee snelheidsstanden zonder beitelen. Dit maakt deze boorhamer nog geschikter voor het boren in hout en metaal.

De Metabo boorhamer is voorzien van een metalen dieptegeleider om nauwkeurig te boren.

Bosch PBH 2500 SRE Boorhamer

Bosch PBH 2500 SRE

Voordelen

 • 600 Watt Vermogen
 • 1,7 Joule Slagkracht
 • Licht gewicht: 2,2 kg
 • Vario Lock
 • Diameter: 20/30/13 mm in beton/hout/metaal

De volgende uit onze top 5 is de Bosch PBH 2500 SRE boorhamer. Deze boorhamer behoort tot de groene productlijn van Bosch en is dus geschikt voor de doe-het-zelver. Geen professionele boorhamer maar wel één die zijn geld meer dan waard is.

De Bosch PHB 2500 SRE boorhamer beschikt over een slagkracht van 1,9 joule en heeft een onbelast toerental tot 2000 toeren per minuut.

De Bosch PBH 2500 SRE is een pneumatische boorhamer en zeer geschikt voor het maken van gaten in hard beton. Met de maximaal aantal slagen van 5000/min is het een zeer krachtige machine. Dit samen met de 600 W vermogen maakt dat deze boorhamer ver bovenaan staat in het consumentensegment.

Deze boorhamer heeft de prettige eigenschap dat hij compact ligt van gewicht is. Ook de vorm van de greep doet prettig werken. Echter is deze boorhamer niet voorzien van rubberen grepen.

De Bosch PBH 2500 SRE is uitgerust met vier verschillende functies:

 • Gewone boorfunctie
 • Boorfunctie incl. hameren
 • Hameren
 • Draaifunctie voor de beitel

Met deze vier functies is de Bosch PBH 2500 SRE dus geschikt voor boren in zachte materialen, harde materialen en de lichte hakwerkzaamheden. Om in metaal en hout te boren is het mogelijk om een extra boorkop op de boorhamer te zetten. Hierdoor is het mogelijk om gewone boortjes voor hout en metaal ook te gebruiken.

Wat wordt er meegeleverd?

 • Bosch PBH 2500 SRE boorhamer
 • Bosch SDS adapterboorhouder
 • Kunststof koffer
 • Diepteaanslag
 • Extra handgreep
 • 6-Delige SDS-plus-S2 borenset

DeWalt D25134K SDS Boorhamer

dewalt d25134K kopen

Voordelen

 • 800 Watt Vermogen
 • 2,8 Joule Slagkracht
 • Max. 26 mm boordiameter
 • Veiligheidskoppeling
 • Ergonomische grip

De DeWalt D25134K SDS is een boorhamer die niet in elke bouwmarkt verkrijgbaar is. Toch is het wel een boorhamer die meegenomen moet worden in de top 5. De DeWalt D25134K boorhamer is geschikt voor de doe-het-zelver en voor de professionele gebruiker. Juist vanwege de goede prijs/kwaliteit verhouden is het een boorhamer die voor iedereen geschikt is.

De De Walt D25134K wordt standaard geleverd met een SDS-plus boorkop en kan gaten boren van 4-26 mm in beton en metselwerk. Deze boorhamer is zeer geschikt om diepe en grote gaten te maken in zwaar beton. Dat komt omdat deze boorhamer voorzien is van 800 Watt vermogen. Daarnaast heeft hij een maximale slagkracht van 2,8 joule en maakt hij maar liefst 5540 slagen per minuut.Dit model heeft een afneembare boorkop, zodat je zowel SDS boortjes kunt gebruiken als de gewone boren voor hout en metaal.

Om te voorkomen dat er schade ontstaat wanneer de hamerfunctie niet goed loopt, is de De Walt boorhamer voorzien van een veiligheidskoppeling. Hierdoor ontstaat er geen schade op de  essentiële onderdelen. De boorhamer is klein en compact en is gemaakt voor goed ergonomisch gebruik. Hij ligt lekker in de hand en is voorzien van een extra greep aan de voorkant. Ondanks de grote slagkracht, zul je weinig last ervaren van de trillingen die de machine maakt.

De boorhamer is uitgerust met een kabel versterker aan het eind van de machine. Hierdoor zal de aansluiting binnenin de machine minder belast worden. Ook deze boorhamer heeft de functie om zowel links als rechtsom te draaien. 

Makita HR2230 Boorhamer

makita hr2230 boorhamer

Voordelen

 • 710 Watt Vermogen
 • 2,2 Joule Slagkracht
 • Max. 22 mm boordiameter
 • Laag gewixhr 2,6 kg
 • Ergonomische grip

De Makita HR2230 boorhamer is een boorhamer waarmee je eenvoudig kan boren in zachte en harde materialen. Met de Makita HR2230 heeft een maximaal toerental van 1050 toeren per minuut en een slagkracht van maximaal 2.2 joule. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat je met gemakt door het hardste beton heen boort.

Deze boorhamer heeft een robuuste uitstraling en ligt lekker in de hand. Dit komt doordat de boorhamer zowel voor als achter is voorzien van een rubberen grip. Dit zorgt ervoor dat de boorhamer niet makkelijk wegglijd tijdens het boren. Dus ook voor het preciezere werk is deze boorhamer zeer geschikt.

De Makita HR2230 is voorzien van tweefuncties namelijk boren, boren met slag. Hij is dus niet geschikt om mee te breken. De hamerfunctie ontbreekt dus bij dit model. Het is eenvoudig om van functie te wisselen door middel van de grote knop aan de zijkant.

Wat deze boorhamer wel heeft, is de mogelijkheid om zowel linksom als rechtsom te draaien. Kom je dus in een situatie dat je boor vast komt te zitten in het materiaal, dan kun je deze eenvoudig los draaien.

Verder is de boorhamer voorzien van een metalen diepte aanslag. Hierdoor kun je nooit te diep boren als je dat niet wilt.

Beste boren of beste borenset

Voor we kunnen bepalen wat de beste boren zijn moeten we een onderscheid maken. Het onderscheid zit in de aansluiting van de boren op de boorhamer. Er zijn boren voor een spanboorkop en boren met een SDS aansluiting.

SDS boren hebben verschillende gleuven aan de zijkant en kunnen op de boorhamer geklikt worden. Een groot voordeel is dat deze SDS boren niet vast kunnen draaien in de muur.

In tegenstelling tot de SDS boren hebben gewone boren een gladde zijkant. Deze boren worden vast gedraaid op de spanboorkop van de klopboormachine. Een boorhamer zal altijd gebruik maken van SDS boren.

Let goed op welke aansluiting je boorhamer heeft! Dit kan SDS plus, SDS quick of SDS max zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.