bouwtekening hoekbank steigerhout pdf

Bouwtekening Hoekbank Steigerhout PDF Downloaden

Als je op deze pagina terecht bent gekomen dan ben je waarschijnlijk op zoek naar een bouwtekening van een hoekbank van steigerhout in pdf. Een bouwtekening voor een hoekbank van steigerhout in pdf is tegenwoordig moeilijk te vinden. In dit artikel laat ik je een goede bouwtekening zien. En laat ik je zien waar je goede bouwtekeningen kunt downloaden.

Een steigerhouten hoekbank is een mooie aanvulling op je nieuw ingerichte achtertuin. Met een steigerhouten hoekbank kun je gezellig de avonduurtjes doorkomen en heerlijk ontspannen. Vaak is een hoekbank een onderdeel van een steigerhouten loungeset.

Het is belangrijk om eerst te bepalen wat je graag wilt:

 • Wil je een een hoekbank of een tuinbank maken?
 • Wil je een hoekbank rugleuning of een hoekbank zonder rugleuning?
 • Wil je een tuinbank maken van Douglas of van steigerhout?
 • Wil je een alleen een hoekbank van steigerhout maken of een volledige loungeset van steigerhout
 • Hoe wil je de hoekbank gaan afwerken of behandelen?
 • Wil je de hele hoekbank zelf maken of liever een steigerhout hoekbank bouwpakket kopen?

Zoals je ziet is er veel om over na te denken. Veel mensen willen zelf een hoekbank van steigerhout maken maar weten niet goed waar ze moeten beginnen. Meubels maken van steigerhout kan redelijk eenvoudig zijn. Alleen is het wel belangrijk om een aantal dingen te weten voor je begint. Dit maakt de kans op frustratie een stuk kleiner. Het is ook fijn om een geweldig eindresultaat te hebben waar je ook zelf super trots op bent.

Op het internet zijn veel bouwtekening te vinden die laten zien hoe een steigerhouten hoekbank moet maken. Wat er vaak niet bij staat is een werkbeschrijving die ervoor zorgt dat je de uitvoering ook in de juiste volgorde doet en natuurlijk op de juiste manier.

In dit artikel laat ik je een bouwtekening van een steigerhouten hoekbank zien. En neem ik deze stap voor stap met je door zodat je zonder veel frustratie een geweldig eindresultaat krijgt.

Ben je op zoek naar andere bouwtekeningen of wil je een andere steigerhouten hoekbank maken? Bekijk dan de bouwtekeningen van Fred. Fred heeft een geweldig arsenaal aan kant en klare en gedetailleerde bouwtekeningen.

Bouwtekening hoekbank steigerhout pdf voorbeeld

Boodschappenlijstje

AantalMateriaalLengte
8xSteigerhout 30 x 195 mm2500 mm
5xVerbindingslat breed 30 x 62 mm2500 mm
4x Verbindingslat smal 30 x 30 mm2500 mm
1xDoos zelfborende schroeven 5 x 50 mm200 st
boodschappenlijst materialen buitenkeuken

Zaagplan en onderdelen

ItemAantalMateriaalLengte
A8xSteigerhout 30 x 195 mm465 mm
B4xSteigerhout 30 x 195 mm595 mm
C 2xSteigerhout 30 x 195 mm683 mm
D14xVerbindingslat Breed 30 x 62 mm750 mm
E4xVerbindingslat Breed 30 x 62 mm465 mm
G2xVerbindingslat Breed 30 x 62 mm525 mm
H2xVerbindingslat Breed 30 x 62 mm595 mm
J4xVerbindingslat smal 30 x 30 mm688 mm
K4xVerbindingslat smal 30 x 30 mm750 mm
L2xVerbindingslat smal 30 x 30 mm340 mm
M2xVerbindingslat smal 30 x 30 mm400 mm
O16xVerbindingslat smal 30 x 30 mm450 mm
+/- 200 xZelfborende schroeven 5 x 50 mm
2 xScharnieren voor deur rechts
bron: Hubo
bouwtekening hoekbank steigerhout pdf
bron: hubo
bouwtekening hoekbank steigerhout pdf

John

Bewaar altijd het zaagsel tot je project klaar is!

bewaar-het-zaagsel

En nu aan de slag

Stap 1 | Leg 4 planken (B)  naast elkaar en zorg dat de kopse kanten precies gelijk liggen. Vervolgens schroef je aan de boven- en onderzijde de onderdelen aan elkaar met de verbindingslat (M). Doe dit in totaal 6 keer. Zet nu twee delen rechtop en verbind deze aan elkaar met twee planken (B).

Stap 2 | Meet nu 268 mm vanaf de onderzijde en bevestig hier de brede draaglat (H). Doe dit in totaal 3 keer.

Stap 3 | Bevestig op het brede gedeelte van een plank (A) aan de rand een smalle verbindingslat (K). Zorg dat de lange zijde en de kopse kanten mooi gelijk zitten.

Stap 4 | Leg 2 planken (A), het geheel uit stap 3 en een brede verbindingslat (D) naast elkaar. Zorg ervoor dat de kopse kanten precies gelijk liggen. De brede verbindingslat (D) moet achteraan de rij liggen. Bevestig nu 3 maal een korte verbindingslat (G), haaks op de rij planken (A) en tegen de smalle verbindingslat (K) aan. Zorg ervoor dat de latten (G) gelijk verdeeld zijn over de lengte van de planken (A). Herhaal vervolgens deze stap.

Stap 5 | Leg 2 planken (A) tegen elkaar aan, naast het geheel van stap 3. Zorg ervoor dat de kopse kanten precies gelijk liggen. Leg nu 3 maal de korte verbindingslat (E) op de planken. Zorg ervoor dat deze lat op exact dezelfde hoogte ligt als de verbindingslatten uit stap 3. Schroef de latten (E) nu vast. Herhaal vervolgens deze stap.

Stap 6 | Bevestig aan beide uiteinden van het geheel van stap 4 de korte verbindingslatten (L).

Begin vanaf hier met de montage van de op zichzelf staande bank.

Stap 7 | Zet twee armleuningen ondersteboven rechtop en bevestig het zitvlak vanaf de onderzijde op verbindingslat H.

Stap 8 | Bevestig de korte verbindingslatten J nu op de aangegeven plaatsen.

Stap 9 | Bevestig nu ook de rugleuning tegen de twee armleuningen.

Stap 10 | Bevestig de laatste verbindingslat (H) aan de voorzijde van de bank zodat hier het tweede gedeelte op kan rusten.

Stap 11 | Zet de laatste armleuning haaks ondersteboven op het bovenstaande geheel en schroef daarna het tweede zitvlak en rugleuning aan elkaar en op het geheel vast.

Stap 12 | Werk tot slot de bank mooi af met de planken (A) aan de voorzijde en bovenkanten. De meeste stevigheid krijg je door wel vanaf de bovenzijde te schroeven.

Gouden tip! Pak het zaagsel wat je bewaard hebt en vermeng dit met wat houtlijm. Gebruik dit als plamuur om je schroefgaten dicht te maken. Doordat dit zaagsel van dezelfde planken is, krijg je zo goed als dezelfde kleur en vallen de gaten niet meer op.

Download een bouwtekening voor hoekbank van steigerhout

In dit artikel heb je kunnen lezen op welke manier je het beste een hoekbank van steigerhout kunt maken. Ik heb je verteld dat je dit het beste kunt doen met een professionele bouwtekening.

Er staan veel bouwtekeningen op het internet maar pas daarmee op. Er kunnen altijd fouten in zitten die je liever niet in je hoekbank wilt terugzien.

Zorg er echt voor dat je werkt met een professionele bouwtekening. Als je eenmaal begonnen bent met zagen kun je niet meer terug.

Mijn advies is te werken met de bouwtekening van Fred Schouten. Ik heb twee jaar geleden deze bouwtekeningen aangeschaft en ik ben nog nooit zo blij geweest met een online aankoop.

Ik heb nu bouwtekeningen tot mijn beschikking waar ik de rest van mijn leven plezier van heb. Dat wil zeggen dat ik niet één bouwtekening heb gekocht maar een heel pakket waar ik de rest van mijn leven gebruik van kan maken.

Voor alles wat ik wil maken is er een bouwtekening beschikbaar. Dus ook van verschillende soorten steigerhouten hoekbanken.

Wil je direct toegang tot de professionele bouwtekeningen? Kijk hier voor meer informatie.


freds bouwtekeningen

Bouwtekeningen Hoekbank Van Steigerhout Nodig?

10.000+ plannen, Klaar Om Te Downloaden

 • Meer dan 10.000 bouwtekeningen
 • Alle materiaallijsten
 • Kant en klare zaagplannen
 • Eenvoudige handleidingen
 • Inclusief meerdere bonussen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.