bouwtekening-konijnenhok-pdf

Bouwtekening Konijnenhok PDF

bouwtekening konijnenhok pdf

Ben je op zoek naar een bouwtekening voor een konijnenhok daar ben je hier aan juiste adres. Je wilt een konijnenhok gaan maken voor je lieve snuffelaar? Wat gaaf! Het houden van konijntjes is een hele leuke hobby. Zeker voor kinderen zijn konijnen hele leuke huisdieren om te verzorgen. Ze kunnen er ook heerlijk mee spelen en knuffelen.

Je wilt natuurlijk het allerbeste voor je springkampioen. En dat begint naast goede voeding bij een goede huisvesting. Een goed degelijk konijnenhok is erg belangrijk om ervoor te zorgen dat konijnen zich fijn en op hun gemak voelen.

Er zijn erg veel konijnenhokken te koop. Kijk maar eens in de verschillende bouwmarkten of dierenwinkels. Bij de Gamma, Praxis en Boerenbond staat het vol met mooie konijnenhokken. Er is ook niks mee om hier wat inspiratie op te doen. Maar het allerleukste is om zelf je konijnenhok te maken!

Bouwtekening konijnenhoek pdf bestand

Als je hebt besloten om zelf een konijnenhok te maken kun je dit het beste doen aan de hand van een bouwtekening. Een bouwtekening zorgt ervoor dat stap voor stap de juiste dingen doet. En een goede bouwtekening heeft nog meer voordelen.

Een goede konijnenhok bouwtekening zorgt ervoor dat je precies het materiaal in huis haalt dat je nodig hebt. Je koopt op die manier nooit te veel en ook zeker niet te weinig. Als je jouw project moeten stoppen omdat je te weinig hout hebt zorgt dat voor heel veel frustratie.

Een goede bouwtekening zorgt ook voor een goede werkbeschrijving. Met een werkbeschrijving wordt je stap voor stap begeleid met de het bouwen van je konijnenhok.

Een goede bouwtekening is ook voorzien van goede duidelijke afbeeldingen. Je moet duidelijk kunnen zien wat je volgende stap is en hoe je die uitvoert. Onduidelijke wazige afbeeldingen heb je helemaal niks aan.

Zelfs een zaagplan hoort bij een goede bouwtekening van een konijnenhok. Door het hebben van een zaagplan heb je de mogelijkheid om eerst alles netjes op maat te (laten) zagen. Hierdoor krijg je een soort bouwpakket wat je in de volgende stap weer in elkaar kan zetten.

Een goede bouwtekening zoeken kost erg veel tijd. Het internet staat er vol mee. Maar 90% van de bouwtekeningen op internet zijn waardeloos. Ik ben erg te spreken over de bouwtekeningen van Fred. Deze bouwtekeningen heb ik al voor heel veel projecten gebruikt en ik ben er super tevreden over. Fred heeft echt voor elk project een goede bouwtekening. Wil je bijvoorbeeld een vogelhuisje, vuurtafel, of een tv wand van steigerhout maken. Alles is mogelijk.

Konijnenhok maken met ren voor buiten

Een konijnenhok maken met ren voor buiten is voor de lieve konijntjes natuurlijk nog veel leuker. Door de ren kunnen konijnen lekker buiten rondhuppelen en zitten ze niet opgesloten in hun binnenhok.

Veel mensen hebben een konijnenhok voor buiten en houden geen rekening met de bewegingsruimte van het konijn. De enige ruimte die het konijn dan heeft is de 80 cm die ze heen en weer kunnen huppelen in hun hok. Hier ben ik zelf geen voorstander van. Zeker als je de ruimte hebt, zal ik adviseren een konijnenhok te maken met ren. Ook een konijnenhok met ren is terug te vinden in het bouwtekeningenpakket van Fred. In dit pakket is nog veel meer te vinden waaronder

Heb je gras in de tuin dan zou ik zeker gaan voor een konijnenhok met ren. Zorg er wel altijd voor dat je het juiste gaas gebruikt voor de ren. Gebruik altijd volière gaas en geen kippengaas. Vergeet ook niet dat konijnen hele goede gravers zijn. Leg dus ook altijd gaas op het gras zodat ze zich niet uit kunnen graven.

Konijnenhok maken van pallets

Welk materiaal je gebruikt voor het maken van een kippenhok is wel belangrijk. Bedenk eerst goed waar het konijnenhok komt te staan. Is dit buiten of in een schuur? Als het konijnenhok buiten komt te staan gebruik dan altijd hout wat geschikt is voor buiten. Denk hierbij aan steigerhout, geïmpregneerd vuren hout, hardhout, eiken hout of Douglas hout. Deze houtsoorten zijn van zichzelf al duurzaam. Je kan de duurzaamheid nog meer vergroten door het hout te behandelen.

Veel mensen maken hun konijnenhok ook van oude pallets. Pallets worden door de hele wereld gebruikt om dingen op te vervoeren. Er zijn verschillende soorten pallets waaronder wegwerp pallets. Dit zijn pallets waar geen statiegeld op zit en dus altijd worden weg gegooid. Dit soort pallets zijn bijna altijd van vurenhout gemaakt. Je kunt ze dus prima gebruiken om een konijnenhok van te maken. Zorg er dan wel voor dat je het vuren hout goed behandeld. Doe dit door middel van beitsen, oliën of lakken.

Konijnenhok maken tekening

Zoals ik hierboven al aangaf is het verstandig een konijnenhok te maken met een goede tekening. De bouwtekeningen van Fred voldoen absoluut aan de juiste kwaliteit. En bouwtekeningen van Fred zijn voorzien van een duidelijke werkbeschrijvingen, afbeeldingen, goede afmetingen, zaagplannen en materiaallijsten. Je kunt dus samen met de hulp van de tekening van Fred een mooi konijnenhok maken. Tot slot ook niet onbelangrijk is dat je een keuze hebt uit meerdere konijnenhokken. Je zit dus niet gebonden aan één konijnenhok.


freds bouwtekeningen

Bouwtekeningen Nodig?

10.000+ plannen, Klaar Om Te Downloaden

  • Meer dan 10.000 bouwtekeningen
  • Alle materiaallijsten
  • Kant en klare zaagplannen
  • Eenvoudige handleidingen
  • Inclusief meerdere bonussen

Lees ook: Zelf kippenhok maken van paletten

Lees ook: Ga nu jouw hondenmand maken! Bekijk de geweldige bouwtekeningen!

Lees ook: Bouwtekening vogelhuisje maken van hout

Lees ook: Vogelhuisje maken met deze #5 Gouden Tips! Gegarandeerd vogelbezoek!

Lees ook: Bouwtekening Nestkast Merel PDF Downloaden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.