bouwtekening pallet bank

Maak een mooie pallet bank met een professionele bouwtekening

Gebruik een goede bouwtekening om een pallet bank te maken

bouwtekening pallet bank downloaden

Ben je op zoek naar een bouwtekening om zelf een pallet bank te maken, dan ben je hier goed. Tegenwoordig worden er erg veel meubels van pallets gemaakt. Werken met pallet is een leuke en duurzame manier om je balkon of tuin opnieuw in te richten.

Bij het zoeken naar een bouwtekening voor een pallet bank is het belangrijk om niet de eerste beste bouwtekening te pakket. Het internet staat vol met bouwtekeningen maar pas op. De meeste zijn waardeloos en zorgen allemaal voor frustratie en extra kosten. Zeker als je één pallet hebt staan is het zonde als je per ongeluk helemaal verzaagd omdat de tekening niet klopt.

Een goede bouwtekening om een pallet bank te maken, heeft altijd duidelijke instructies, is volledig en is voorzien van de juiste maten. Wil je graag geld besparen en zelf een pallet bank maken gebruik dan de bouwtekeningen van Fred.

Waarom een bankje zelf maken met een bouwtekening?

Tja waarom zou je zelf een bankje gaan maken als je die ook makkelijk in de winkel kunt kopen? Goede vraag maar er is een hele goede reden voor. Meerdere redenen zelfs want heb je hier al eens aan gedacht?

Als je zelf een pallet bank gaat maken met een bouwtekening dan heb je de vrijheid om de pallet bank zo te maken dat die perfect past. Een pallet bank in de winkel is nooit gemaakt in de perfecte afmeting. Maak je de pallet bank helemaal zelf dan komt de maat mooi uit.

De tweede reden voor het maken van een pallet bank met een bouwtekening is omdat dit veel goedkoper is! In de winkel kost een pallet bank makkelijk een paar honderd euro. Terwijl een aantal pallets een paar tientjes kosten. En misschien wel helemaal niks, want ze worden veel op internet aangeboden om gratis op te halen.

Kijk maar eens op Marktplaats.nl of een andere verkoopwebsite. Veel mensen bestellen gewoon online. Hun bestelling wordt dan op een pallet geleverd. Deze pallets worden dan op internet aangeboden, zodat ze zelf niet naar de milieu straat hoeven te rijden.

Hoe maak je van pallets een buiten bankstel of loungeset?

Een buiten bankstel of loungeset maken is voor veel mensen een wens om ooit mee aan de slag te gaan. Een buiten bankstel of loungeset is zeer geschikt om neer te zetten in je tuin. Je kan er gezellig visite op ontvangen of ’s avonds lekker loungen met een hapje en een drankje.

De grote vraag is, hoe maak je een buiten bankstel of loungeset van pallets. Pallets zijn uitermate geschikt om te gebruiken voor buiten meubels. Over de eigenschappen van het pallet hout later meer. Maar omdat pallets zo geschikt zijn en vaak ook nog gratis, worden ze vaak gebruikt voor het maken van een buiten bankstel of loungeset.

Omdat pallets vaker worden gebruikt voor het maken van meubels zijn er inmiddels veel handleidingen te vinden op internet. In deze handleidingen staat precies beschreven hoe je te werkt moet gaan voor een mooi eindresultaat.

Het werpt ook zeker z’n vruchten af als je iets van pallets gaat maken aan de hand van een professionele handleiding of bouwtekening.

Op deze website laat ik al vaker zien dat de bouwtekeningen van Fred Schouten, betrouwbaar, professioneel, goedkoop en zeer waardevol zijn. Fred laat perfect zien hoe je de beste pallets meubels kunt maken voor binnen en buiten.

Waarom zijn pallet zo geschikt om een pallet bank te maken?

Pallet zijn zeer geschikt om een tweede leven te geven. Dat komt omdat pallets vaak gratis zijn, dus je kunt goedkoop een mooi nieuw meubel maken. Lekker een Nederlandse gedachte maar het is wel zo. Ook de hoogte van een europallet is perfect om er een bank van te maken.

Daarnaast is het hout waar pallets van gemaakt zijn zeer geschikt om buiten te gebruiken. Pallets staan vaak buiten en moeten bestand zijn tegen strenge weersinvloeden. Hierdoor is pallethout uitermate geschikt voor het maken van een bijvoorbeeld een pallet bank. Zon, regen, sneeuw, het maakt niet uit. Je zal een pallet niet snel zien vergaan.

bouwtekening pallet bank

Pallets zijn onderworpen aan hele zware kwaliteitsproeven. Dit natuurlijk om ervoor te zorgen dat de lading die normaal gesproken op de pallets staat heel aankomt op zijn bestemming. Een pallet moet makkelijk duizenden kilo’s kunnen dragen. Ik durf te wedden dat het hout wat is gebruikt bij de banken in de winkel niet aan dezelfde eisen voldoet.

Hoe vervelend is het om elke winter weer die zware tuinmeubels in je schuur te moeten zetten. In sommige gevallen heb je niet eens de ruimte om je tuinmeubels op te slaan. Juist dan is het ideaal om alles gewoon buiten te kunnen laten staan. Dit is mogelijk als je gaat werken met pallet hout.

Nog een groot voordeel is dat het niet erg is als er een krasje of beschadiging op de bank komt. Pallet hout heeft al een robuuste uitstraling. Dus als je per ongeluk het hout beschadigd geeft dat het hout nog meer karakter.

Tip: Pallet bank maken met schuine leuning

Nog een laatste tip! Je kan ook je pallet bank maken met een schuine leuning. Dit is een kleine moeite maar zit zo veel lekkerder dan een rechte leuning. Een pallet bank gebruik je toch om er langer op te kunnen zitten. Een pallet bank met een schuine leuning zorgt ervoor dat je het niet snel in je rug krijgt.

Maak vervolgens je pallet bank met schuine leuning af met een paar mooie kussens. Je kan ervoor kiezen om loungekussens te gebruiken maar gewone tuinkussens kan natuurlijk ook.

Wil je weten hoe je een pallet bank kun maken met een schuine leuning? De oplossing vind je onder aan de pagina.

Een pallet loungeset in plaats van een losse pallet bank

Een aantal jaar geleden was steigerhout helemaal in. Tuintafels, banken, stoelen en zelfs hele tv meubels werden gemaakt van steigerhout. Natuurlijk wordt dat nog steeds gedaan maar tegenwoordig kiezen steeds meer mensen ook voor pallets. Pallets zijn ook perfect om te gebruiken om meubels van te maken voor bijvoorbeeld in de tuin.

Een mooie pallet loungeset is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de gemiddelde Nederlandse tuin. Een loungeset van pallets is een mooie toevoeging aan je borrelplekje in de tuin. Ook een klein tweezitsbankje zie je vaak terug in de voortuin of op het balkon.

pallet loungeset zelf maken

Bank maken van pallets

Tuinbank maken

Pallet kopen Hornbach of Praxis

Wil je niet wachten tot er iemand gratis pallets online zet? Je kan ook altijd pallets kopen. Bouwmarkten zoals Hornbach en Praxis hebben ook nieuwe pallets in de verkoop. Ga hiermee dus direct aan de slag met jou pallet lounge set of pallet bank.

Goedkope pallet kussens zijn makkelijk te vinden!

Pallet kussens maken je pallet lounge natuurlijk helemaal af. Sinds dat steeds meer mensen pallet banken gaan maken, zie je dat ook leveranciers steeds meer varianten op de markt brengen.

Je kunt het zo gek niet bedenken of het is al te koop. Wil je een rustgevende effen kleur, dan wordt er veel voor lichtgrijs of antraciet gekozen. Deze kleuren passen eigenlijk altijd wel goed bij de rest van de tuin. Je ziet dit ook vaak terug in de bestrating.

Als je het iets spannender wilt maken, dan kan dat natuurlijk ook. Pallet kussens zijn ook zeker te verkrijgen in wat meer kleurrijke patronen. Ook felle kleuren doen het goed. Je ziet dit vaak terugkomen op balkons.

Wil je kijken wat er allemaal te koop is tegenwoordig, kijk vooral even op bol.com. Bol.com gaat altijd mee met de laatste trends dus er zit altijd wel wat leuks tussen. Het hoeft ook niet altijd duur te zijn. Bekijk hier de goedkope pallet kussens.

Download direct een professionele bouwtekening van een pallet bank

In dit artikel heb ik je een aantal tips gegeven voor het maken van een pallet bank. Natuurlijk kun je nog veel meer dingen maken van pallets. Wil je een pallet bank maken of misschien andere meubels gebruik dan altijd een juiste bouwtekening!

Er staan veel bouwtekeningen op het internet maar pas daarmee op. Er kunnen altijd fouten in zitten die je liever niet in je pallet meubels wilt terugzien.

Zorg er echt voor dat je werkt met een professionele bouwtekening. Als je eenmaal begonnen bent met zagen kun je niet meer terug.

Mijn advies is te werken met de pallet bank bouwtekeningen van Fred Schouten. Ik heb twee jaar geleden deze bouwtekeningen aangeschaft en ik ben nog nooit zo blij geweest met een online aankoop.

Freds bouwtekeningen kopen

Bouwtekening Voor Een Steigerhouten Kast Downloaden?

Koop DIRECT professionele bouwtekeningen van een Steigerhouten Kast!

Druk op de knop hieronder en maak direct gebruik van de KORTING!

1 gedachte over “Maak een mooie pallet bank met een professionele bouwtekening”

  1. Ik wil zo graag een palletmeubel maken, dus ik denk dat ik dit weekend naar een pallethandel in de buurt zal rijden en er een paar meenemen. Misschien dat ik een bouwtekening download, maar ik weet nog niet zeker of ik het liever helemaal zelf wil maken. In ieder geval bedankt voor de tips.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.