Een eenvoudige bouwtekening voor een mooi steigerhout bankje!

Met de bouwtekeningen van CanDo maak je eenvoudig een steigerhout bankje voor in huis, tuin of terras. Steigerhouten bankjes worden aangevuld met veel van de hedendaagse en eigentijdse woonstijlen. Bijvoorbeeld in een ongedwongen sfeer, of in een industriële setting.

Om het plaatje compleet te maken, combineer je je steigerhout bankje met witte kussens of dekens en een salontafel. In een omgeving met veel planten en naturel kleurige meubels staat een steigerhout bankje fantastisch.

Met steigerhout in je interieur kun je veel bereiken. Het leukste is dat je al deze steigerhouten meubelen en accessoires zelf kunt maken. Lees verder voor meer details, evenals onze bouwrichtlijnen en instructies voor het maken van uw eigen steigerhouten bank.

Aan de slag

Wil je je eigen steigerhout bankje bouwen? Bekijk onze bouwtekening voor het maken van een extra grote bank. Je kunt de benodigdheden voor je XL steigerhouten bank ook bij de plaatselijke bouwmarkt krijgen. Wat heb je nodig om jouw unieke steigerhout bankje te maken?

De afmetingen van de stukken die je uit steigerhout moet zagen vindt je in de onderdelenlijst op de bouwtekening. Nadat je alle componenten op maat hebt gemaakt, kun je doorgaan met de onderstaande stappen.

Boodschappenlijst

ItemAantalMateriaalLengte
A11xSteigerhout 30 x 195 mm2500 mm
C 20xVerbindingslat breed 30 x 62 mm2500 mm
D3xVerbindingslat smal 30 x 30 mm2500 mm
E1xDoos zelfborende schroeven 200st
bron: Hubo

Zaaglijst

ItemAantalMateriaalLengte
A5xSteigerhout 30 x 195 mm2000 mm
B2xSteigerhout 30 x 195 mm842 mm
C 20xSteigerhout 30 x 195 mm600 mm
D3xVerbindingslat breed 30 x 62 mm525 mm
E3xVerbindingslat breed 30 x 62 mm425 mm
G2xVerbindingslat breed 30 x 62 mm2000 mm
H2xVerbindingslat breed 30 x 62 mm395 mm
J2xVerbindingslat breed 30 x 30 mm810mm
K8xVerbindingslat smal 30 x 30 mm775 mm
L1xVerbindingslat smal 30 x 30 mm1934 mm
bron: Hubo

Stapsgewijze instructies voor het bouwen van een steigerhout bankje

Stap 1: Maak eerst de armleuningen. Omdat je er twee maakt, moet je deze stap herhalen. Maak de armleuningen door gebruik te maken van 4x planken (C) en verbindingslatten (K). De lange zijden van de armleuningen worden gevormd door deze bevestiging. Werk de armleuningen af door nog een plank (c) aan de uiteinden van de constructie te bevestigen, zoals aangegeven in de afbeelding. De bovenkant wordt afgesloten door een plank (b) aan te brengen.

Stap 2: Het zitvlak van de stoel. Bevestig planken (G) en (L) aan elkaar en daarna op een van de drie planken (A) zoals weergegeven op de foto. Schroef vervolgens het geheel van alle drie de planken (a) aan elkaar. Zorg ervoor dat de planken met de opstaande rand aan de buitenkant liggen. Plaats vervolgens onder het zitvlak de brede verbindingslatten (D).

Stap 3: Aan de slag met de rugleuning. Bevestig de verbindingslat (G) aan de plank (A). Leg dan naast deze plank (A) nog een plank en verbind deze aan de uiteinden met schuine verbindingslatten (H). Voeg vervolgens, zoals geïllustreerd in de afbeelding, nog drie verbindingslatten toe voor sterkte (E).

Stap 4: Gebruik de zelfborende schroeven om de stoel aan de armleuning te bevestigen.

Stap 5: Bevestig de rugleuning aan de armleuningen, zoals weergegeven in de afbeelding.

bouwtekening steigerhout bankje
bron: Hubo

Waarom werken met een bouwtekening?

De reden waarom je altijd met een bouwtekening moet werken is omdat een bouwtekening voor vele voordelen zorgt.

Een bouwtekening vertelt je exact welke stappen je in welke volgorde moet doorlopen. Daarom ben je altijd zo efficiënt mogelijk bezig. En win je de meeste tijd!

De tweede reden is dat je door een bouwtekening eigenlijk geen fouten kan maken. Je zal dus nooit stukken hout weggooien omdat je verkeerd hebt gezaagd. Zo spaar je heel veel geld uit!

De derde reden is dat een bouwtekening ervoor zorgt dat je zonder frustratie kunt werken. Jij kan bezig zijn met klussen en hoeft niet na te denken over de volgende stap!

Nog een reden is dat bij een bouwtekening ook vaak een volledige zaaglijst en materiaallijst zit. Hierdoor kun je vooraf al het hout laten zagen en daarna als een bouwpakket in elkaar zetten. 

Dit bespaart heel veel tijd! Laat het hout gewoon in de bouwmarkt op maat zagen.

Download nu de juiste bouwtekening voor je steigerhout bankje

Ben je op zoek naar een goede professionele bouwtekening om een steigerhouten bankje te maken dan raad ik je de bouwtekeningen van Fred Schouten aan. 

Fred Schouten is een ervaren klusser die al zijn tekeningen gedocumenteerd en beschikbaar heeft gesteld. In zijn bouwtekeningen pakket zitten 10.000 verschillende bouwtekeningen. Dit zijn ook meerdere verschillende bouwtekeningen van steigerhouten bankjes.


Met het bouwtekeningen pakket van Fred Schouten hoef je nooit meer te zoeken naar een goede bouwtekening. Deze zijn allemaal levenslang toegankelijk en er komen elke week weer nieuwe bouwtekeningen bij.


Freds bouwtekeningen kopen

Bouwtekening Steigerhout Bankje Downloaden?

Koop DIRECT professionele bouwtekeningen van een steigerhout bankje!

Druk op de knop hieronder en maak direct gebruik van €30,- KORTING!


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.