steigerhout tweepersoons bed

Bouwtekening steigerhout tweepersoonsbed

bouwtekening steigerhout tweepersoonsbed

Ben je op zoek naar een bouwtekening voor een steigerhout tweepersoonsbed? Lees dan snel verder. Steigerhout is tegenwoordig erg populair. En begrijpelijk want je kunt er enorm veel leuke dingen van maken.

Een steigerhout tweepersoonsbed is een mooie aanvulling op je slaapkamer. Je kunt met trots zeggen dat je het bed helemaal zelf gemaakt hebt. Dit moet toch wel extra lekker liggen zou je zeggen.

Vind je het moeilijk om te bepalen waar je moet beginnen om een steigerhout tweepersoonsbed te maken dan wil ik je graag op weg helpen. Zeker als je met steigerhout gaat werken, moet je met een aantal dingen rekening houden.

Daarnaast vertel ik jou waar je de beste bouwtekening voor een steigerhout tweepersoonsbed kunt vinden. Niet alle bouwtekeningen zijn namelijk geschikt. 

Bepaal de locatie

Om je steigerhouten tweepersoonsbed tot een goed recht te laten komen is het belangrijk dat je eerst bepaald waar het bed komt te staan. De kans is groot dat jouw steigerhouten bed op de slaapkamer komt. 

De locatie op de slaapkamer is ook erg belangrijk. Denk goed na over het totaalbeeld en de uitstraling van je slaapkamer. 

Let er ook op dat je steigerhouten bed niet vol in de zon komt te staan. Steigerhout werkt al erg veel, zeker in combinatie met de warmte van de zon.

Bepaal het formaat 

De tweede vraag die je moet stellen is wat het formaat moet worden van jouw steigerhout tweepersoonsbed. Een tweepersoonsbed is te koop in verschillende maten.

De maat van het matras is daarin natuurlijk leidend. Heb je al een matras dan heb je weinig keus en zal je die maat aan moeten houden. 

Heb je nog geen matras dan is het verstandig om na te denken over de lengte en breedte van het bed. 

Ga je met twee personen in het tweepersoonsbed liggen of alleen. Alleen kan een bed van 140 x 200 meter genoeg zijn. 

Verschillen jij en je partner erg veel in lengte en gewicht dan kan het verstandig om een steigerhouten bed van 180 x 200 te maken. Er kunnen dan twee verschillende matrassen in van 90 centimeter breed.

Bepaal de versie van het steigerhouten bed

Er zijn erg veel verschillende soorten bedden die je kunt maken. Denk dus eerst na over welk soort bed je mooi vindt en goed in de kamer past. 

Je kunt kiezen uit een bed met hoofdbord of zonder hoofdbord. Wil je een hoofdbord met een plank over het midden of meerdere losse plankjes aan de zijkant.

Een andere mogelijkheid is een tweepersoonsbed die je in kunt klappen. Wil je een logeerkamer inrichten dan kan een inklapbaar steigerhouten bed wel heel erg makkelijk zijn. 

Het is ook leuk om een steigerhouten bed te maken met een kast aan de zijkant. Dit kan één kast zijn, of aan elke kant.

Denk ook goed na over wat je met de ruimte onder je bed wilt. De ruimte onder je steigerhouten bed kun je goed gebruiken voor een lade. Een steigerhouten bed met lade is eenvoudig zelf te maken.

Waarom werken met een bouwtekening?

De reden waarom je altijd met een bouwtekening moet werken is omdat een bouwtekening voor vele voordelen zorgt.

Een bouwtekening vertelt je exact welke stappen je in welke volgorde moet volgen. Daarom ben je altijd zo efficiënt mogelijk bezig. En win je de meeste tijd!

De tweede reden is dat je door een bouwtekening eigenlijk geen fouten kan maken. Je zal dus nooit stukken hout weggooien omdat je verkeerd hebt gezaagd. Zo spaar je heel veel geld uit!

De derde reden is dat een bouwtekening ervoor zorgt dat je zonder frustratie kan werken. Jij kan bezig zijn met klussen en hoeft niet na te denken over de volgende stap!

Nog een reden is dat bij een bouwtekening ook vaak een volledige zaaglijst en materiaallijst zit. Hierdoor kun je vooraf al het hout laten zagen en daarna als een bouwpakket in elkaar zetten. Dit bespaart heel veel tijd! Laat het hout gewoon in de bouwmarkt op maat zagen.

bouwtekening steigerhout bed met lades

De juiste bouwtekening voor je steigerhout tweepersoonsbed

Ben je op zoek naar een goede professionele bouwtekening om een steigerhout tweepersoonsbed te maken dan raad ik je de bouwtekeningen van Fred Schouten aan. 

Fred Schouten is een ervaren klusser en heel al zijn tekeningen gedocumenteerd en beschikbaar gesteld. 

In zijn bouwtekeningen pakket zitten 10.000 verschillende bouwtekeningen. Dit zijn ook meerdere verschillende bouwtekeningen van steigerhouten bedden.

Met het pakket van Fred Schouten hoef je nooit meer te zoeken naar een goede bouwtekening. Deze zijn allemaal levenslang toegankelijk en er komen elke week weer nieuwe tekeningen bij. 


freds bouwtekeningen

Begin direct met klussen!

Bouwtekeningen voor het leven!

  • Meer dan 10.000 bouwtekeningen
  • Alle materiaallijsten
  • Kant en klare zaagplannen
  • Eenvoudige handleidingen
  • Inclusief meerdere bonussen

Lees ook: Bouwtekening hoekbank steigerhout pdf bestand

Lees ook: Kajuitbed maken van Steigerhout

Lees ook: Tv wand steigerhout bouwtekening nu voor iedereen!

Lees ook: Steigerhout kastje maken

Lees ook: Barkruk maken van steigerhout

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.