oppottafel

Bouwtekening steigerhouten oppottafel

oppottafel

Ben je op zoek naar een bouwtekening voor een steigerhouten oppottafel, lees dan snel verder. Een oppottafel is een leuke oplossing voor het tuinieren op bijvoorbeeld een balkon of een kleine tuin. Je kunt oppottafel bijvoorbeeld gebruiken om er leuke potten met kruiden op te zetten.

Wat is een oppottafel?

Een oppottafel is een tafel die als oorsprong bedoelt is om mensen te helpen met het verpotten van planten. Tegenwoordig worden ze ook steeds meer gebruikt als decoratie.

Een oppottafel heeft een werkblad op hoogte waardoor je er makkelijk aan kunt werken. Daaronder is er ruimte om dingen op te slaan, zoals zakken potgrond of gereedschap.

Een oppottafel van steigerhout is klein van stuk dus het is een prima decoratietafel voor de kleinere tuin of balkon.

Je kunt heel makkelijk een oppottafel kopen maar het leukste is natuurlijk om een oppottafel zelf te maken.

Een oppottafel maken of kopen?

Vroeger werd een oppottafel alleen gebruikt in tuinderijen maar tegenwoordig is het ook een vorm van decoratie. Stel jezelf eerst de vraag of je de oppottafel wilt maken of wilt kopen. Een oppottafel kopen kan heel gemakkelijk online. Bekijk hier de Top 10 oppottafels van Bol.com. Hieronder zijn al enkele voorbeelden:

Het leukste is natuurlijk om een oppottafel zelf te maken. Een oppottafel zelf maken is eenvoudig en een leuke beginnersklus. Voordat je een oppottafel zelf gaat maken, is het verstandig om over een aantal zaken goed na te denken. Hier help ik je graag verder mee.

Kies het juiste materiaal

Er zijn verschillende materialen waar een oppottafel van gemaakt kan zijn. De meest voorkomende oppottafel is die gemaakt van hout. Ook daar is weer erg veel verschil in.

Steigerhouten oppottafel maken

Steigerhout is een goede houtsoort om een oppottafel van te maken. Steigerhout is robuust, kan tegen een stootje en wordt ook veel gebruikt in de tuin. Steigerhout is een houtsoort met grove vezels en daardoor makkelijk te bewerken. Een steigerhouten oppottafel zie je steeds vaker terug in de Nederlandse tuinen.

steigerhouten oppottafel kopen

Oppottafel hardhout

Wil je een oppottafel maken voor de lange termijn, kies dan voor hardhout. Een oppottafel van hardhout is de oppottafel die samen met teakhout het langste mee gaat. Hardhout is een dure houtsoort maar kan makkelijk 15 tot 20 jaar onbehandeld mee gaan. Een oppottafel van hardhout is dus een investering voor de lange termijn. Deze oppottafels zullen dus ook iets duurder zijn.

Oppottafel teakhout

Teakhout is een hele duurzame houtsoort. Een oppottafel van teakhout zal niet snel gaan vervormen omdat teakhout weinig werkt. Daarnaast is heeft teakhout een erg mooie uitstraling doordat de nerven goed zichtbaar zijn.

Teakhout is een hele duurzame houtsoort. Een oppottafel van teakhout zal niet snel gaan vervormen omdat teakhout weinig werkt. Daarnaast is heeft teakhout een erg mooie uitstraling doordat de nerven goed zichtbaar zijn. Doordat de vraag groter is dan het aanbod is teakhout erg duur.

oppottafel teakhout kopen

Oppottafel van pallets

Wil je een goedkope oppottafel maken, kies dan voor een oppottafel van pallets. Grotere materialen krijg je vaak op wegwerppallets geleverd. Deze pallets kun je heel goed gebruiken om een oppottafel van te maken. Vaak staan er ook veel pallets op marktplaats die gratis afgehaald kunnen worden.

Wegwerppallets zijn gemaakt van vurenhout en daarom niet erg duurzaam. Vuren kun je verduurzamen door het goed te behandelen met een beits of een lak. Staat je oppottafel ook nog onder een overkapping dan kan die zeker lang mee gaan.

Oppottafel geïmpregneerd hout

De laatste mogelijkheid is om een oppottafel te maken van geïmpregneerd hout. Geïmpregneerd hout is zeer geschikt om een oppottafel van te maken. Door de behandeling is het geïmpregneerde hout makkelijk 10 tot 15 jaar bestand tegen weersinvloeden.

Waarom werken met een bouwtekening?

De reden waarom je altijd met een bouwtekening moet werken is omdat een bouwtekening voor vele voordelen zorgt.

Een bouwtekening verteld je exact elke stappen je in welke volgorde moet volgen. Daarom ben je altijd zo efficiënt mogelijk bezig. En win je de meeste tijd!

De tweede reden is dat je door een bouwtekening eigenlijk geen fouten kan maken. Je zal dus nooit stukken hout weggooien omdat je verkeerd hebt gezaagd. Zo spaar je heel veel geld uit!

De derde reden is dat een bouwtekening ervoor zorgt dat je zonder frustratie kan werken. Jij kan bezig zijn met klussen en hoeft niet na te denken over de volgende stap!

Nog een reden is dat bij een bouwtekening ook vaak een volledige zaaglijst en materiaal lijst zit. Hierdoor kun je vooraf al het hout laten zagen en daarna als een bouwpakket in elkaar zetten. Dit bespaart heel veel tijd! Laat het hout gewoon in de bouwmarkt op maat zagen.

De juiste bouwtekening voor je steigerhout oppottafel

Ben je op zoek naar een goede professionele bouwtekening om een steigerhout oppottafel te maken dan raad ik je de bouwtekeningen van Fred Schouten aan.

Fred Schouten is een ervaren klusser en heel al zijn tekeningen gedocumenteerd en beschikbaar gesteld.

In zijn bouwtekeningenpakket zitten 10.000 verschillende bouwtekeningen. Dit zijn ook meerdere verschillende bouwtekeningen van steigerhouten tafels.

Met het pakket van Fred Schouten hoef je nooit meer te zoeken naar een goede bouwtekening. Deze zijn allemaal levenslang toegankelijk en er komen elke week weer nieuwe tekeningen bij.

Freds bouwtekeningen kopen

Bouwtekening Oppottafel Downloaden?

Koop DIRECT professionele bouwtekeningen voor een oppottafel!

Druk op de knop hieronder en maak direct gebruik van €30,- KORTING!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.