bouwtekening tuinhuis pdf

Bouwtekening Tuinhuis PDF Bestand Nodig? Ga vandaag nog aan de slag!

Bouwtekening tuinhuis PDF

Ben jij op zoek naar een bouwtekening voor een tuinhuis in PDF? Lees dan vooral verder. Weet je al precies wat voor bouwtekening je nodig hebt? Er zijn namelijk ontzettend veel manieren om een tuinhuis te maken. Denk als eerste na over het ontwerp. Er zijn namelijk veel bouwtekeningen beschikbaar.

  • Bouwtekening van een tuinhuis met plat dak
  • Bouwtekening van een tuinhuis met overkapping
  • Bouwtekening van een tuinhuis met zadeldak
  • Bouwtekening van een tuinhuis met lessenaars dak

Ben jij op zoek naar een goede bouwtekening voor je tuinhuis? Heb je interesse in een professionele bouwtekening? Neem dit artikel dan in alle rust goed door!

Waarom is een goede bouwtekening van een tuinhuis belangrijk?

Een goed mooi eindresultaat van een tuinhuis valt of staat met een goede bouwtekening. Een goede bouwtekening is essentieel om ervoor te zorgen dat je tuinhuis precies zo wordt als jij in gedachte hebt. Bij veel klussen is dit waar mensen tegenaan lopen.

Ze hebben een geweldig idee, bijvoorbeeld om een tuinhuis te maken. Maar als ze eenmaal bezig zijn krijgen ze in de gaten dat het eindresultaat toch een beetje tegen valt.

Voor een professionele bouwtekening van een tuinhuis gelden er een aantal dingen:

1. Maten

Als eerst zijn natuurlijk de maten aanwezig. En vooral kloppende maten. Op veel bouwtekeningen die op internet te vinden zijn staan maten op. Alleen zijn die niet altijd kloppend en vaak ook in inches in plaats van centimeters. Zeker als je een mooi straks en vooral haaks eindresultaat wilt hebben, is het belangrijk dat de maten tot op de millimeter kloppen.

2. Eenvoud

Een professionele bouwtekening van een tuinhuis is makkelijk af te lezen. Dit klinkt van zelfsprekend maar dat is het niet. Veel bouwtekeningen voor een tuinhuis zijn gemaakt in een formaat die alleen met software te lezen is. Hier heb je als beginner dus helemaal niks aan.

Als beginner is het prettig om een bouwtekening in .pdf te kunnen printen en mee te kunnen nemen naar je schuur of werkplaats. Daarnaast kan ik me voorstellen dat je helemaal geen zin hebt om überhaupt te betalen voor een software programma om de bouwtekening af te lezen.

3. Materiaallijst en zaagplan

Het is helemaal handig als je vooraf weet welke materialen je moet kopen om aan de slag te gaan. Een goede bouwtekening van een tuinhuis is voorzien van een materiaallijst. Daar staat op welke platen en balken je precies nodig hebt.

Ten tweede is een zaagplan erg fijn om te hebben. Zo kun je voor je met de klus begint al het materiaal al op maat (laten) zagen. Hierdoor heb je vooraf een mooi bouwpakket waar je mee aan de slag kunt. Zorg er wel voor dat je de onderdelen goed merkt als ze gezaagd zijn. Doe dit natuurlijk niet aan de zicht kant.

Kies eerst je ontwerp van je tuinhuis

Er zijn veel ontwerpen van een tuinhuis beschikbaar. Het is daarom belangrijk dat je vooraf weet wat je wensen zijn.

Bouwtekening tuinhuis met overkapping

bouwtekening tuinhuis pdf

Ben je op zoek naar alleen tuinhuis of een tuinhuis met overkapping. Dat is natuurlijk afhankelijk van de ruimte die je hebt in je tuin.

Als je eenmaal gekozen hebt dat je een tuinhuis met overkapping wilt maken is het belangrijk om te weten waar de overkapping gaat komen.

Wil je een overkapping aan de voorkant van je tuinhuis of aan de zijkant van je tuinhuis. Wil je de overkapping van je tuinhuis links of rechts. Dit heeft invloed op de aansluiting die je moet maken.

Kies het juiste dak van je tuinhuis

Je kunt het dak van je tuinhuis op verschillende manieren maken. Welk dak je kiest is geheel afhankelijk van de situatie in je tuin, je budget en je wensen.

Voordelen en nadelen van een tuinhuis met plat dak

Voordelen tuinhuis plat dak

Prijs – Een groot voordeel van een plat dak is de prijs. Een plat dak is gewoon goedkoper dan bijvoorbeeld een puntdak. Omdat de constructie van een plat dak eenvoudiger is dan van een schuin dak of puntdak is het goedkoper om te maken.

Isolatie – Een ander groot voordeel is dat een tuinhuis met plat dak makkelijk te isoleren is. Zeker met isolatie aan de buitenkant heb je niet te maken met de zwaartekracht. Bij een punt dak heb je daar uiteraard wel last van.

Meer uitzicht – Doordat een plat dak geen punt heeft, heb je meer doorkijk boven de schuur.

Nadelen plat dak

Minder duurzaam – Een groot nadeel van een plat dak is dat deze minder duurzaam zijn. Het is afhankelijk met welk materiaal het plat dak bekleed is maar na 25 jaar is het dak echt op. Het vervangen van het dak brengt vaak wel veel kosten met zich mee.

Aanzicht – Veel mensen vinden het aanzicht van een plat dak niet mooi. Natuurlijk heb je meer zicht maar een punt dak wordt over het algemeen als een mooier aanzicht beschouwd.

Voordelen en nadelen van een tuinhuis met puntdak

Voordelen van een tuinhuis met puntdak

Ruimte – In tegenstelling tot een plat dak heb je bij een puntdak ook nog extra ruimte in de punt. Hier heb je de mogelijkheid nog extra spullen in op te bergen.

Aanzicht – Het aanzicht van een puntdak vinden veel mensen vaak mooier. Een tuinhuis met een plat dak kan overkomen als een vierkant blok. Een puntdak geeft toch meer charme.

Afwatering – De afwatering is van zowel een plat dak als een punt dak gewoon goed. De afwatering van een puntdak is beter omdat het water door de zwaartekracht makkelijk van het dak af stroomt. Dit komt het behoud van je dak ten goede.

Nadelen van een tuinhuis met puntdak

Prijs – Het plaatsen van een puntdak is door zijn constructie duurder dan het plaatsen van een plat dak. De constructie van een puntdak is ingewikkelder en er is meer materiaal nodig.

Vatbaar voor weersinvloeden – Het risico op beschadigding door het weer is bij een puntdak groter. Een puntdak heeft meer oppervlakte en zal dus meer wind en regen vangen. Hierdoor is de kans op schade en kwaliteitsverlies groter.

4. Kies de bouwtekening die bij je past

In dit artikel heb je kunnen lezen waar je allemaal op moet letten als je een zelf een tuinhuis gaat maken. Zelf een tuinhuis maken doe je met een goede bouwtekening.

Ben je op zoek naar een goede professionele bouwtekening dan wil ik je de bouwtekeningen van Fred Schouten adviseren.

Deze bouwtekeningen zijn professioneel, compleet en zeer duidelijk. Wil je hier meer informatie over dan kun je die informatie vinden op zijn website.

Klik hier om naar de website van Fred te gaan en bekijk zijn bouwtekeningen pakket.


freds bouwtekeningen

Bouwtekeningen Nodig?

10.000+ plannen, Klaar Om Te Downloaden

  • Meer dan 10.000 bouwtekeningen
  • Alle materiaallijsten
  • Kant en klare zaagplannen
  • Eenvoudige handleidingen
  • Inclusief meerdere bonussen

Lees ook: Steigerhouten tuinbank maken
Lees ook: Langwerpige plantenbakken voor buiten
Lees ook: Buitenkeuken zelf maken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.