buitenbar maken

Buitenbar maken is super eenvoudig en ook voor jou weggelegd!

Een buitenbar maken is een leuke creatieve bezigheid en een project dat je zeker zelf kunt doen. Of je nu een beginnende of ervaren klusser bent. Ben je een beginnende klusser dan kan ik me voorstellen dat je niet weet waar je moet beginnen. 

Een buitenbar maken is niet heel moeilijk maar je moet wel weten welke stappen je moet ondernemen. En vooral ook in welke volgorde. Als je kunt werken aan de hand van een goed stappenplan, dan zal je zien dat dit veel makkelijker gaat. 

Een ander voordeel van het werken met een bouwtekening of stappenplan is dat dit veel geld kan opleveren. Voor elke klus heb je materialen nodig. Als je werkt aan de hand van een bouwtekening zal je alleen het materiaal gebruiken wat je ook nodig hebt. Je zaagt namelijk niks verkeerd of maakt geen fouten in de montage. Een buitenbar maken zal dan nog voordeliger zijn.

Stap #1 Een buitenbar maken is niet moeilijk maar kies goed je locatie

Het is erg belangrijk om goed na te denken over de locatie van je bar. Ga je een bar maken voor buiten of voor binnen. Dit is eigenlijk de belangrijkste keuze! Als je een bar gaat maken voor buiten heb je met weersinvloeden te maken. Weersinvloeden zoals regen en wind, kunnen afbreuk doen aan je mooie bar. 

Het tweede waar je over na moet denken is de locatie in bijvoorbeeld je tuin. Ga je een buitenbar maken om die recht in de zon te zetten? Of ga je een overkapping maken en daaronder de buitenkeuken maken? Zo zijn er meerdere punten om rekening mee te houden. 

Daarnaast is het belangrijk dat je goed om de buitenbar heen kunt lopen. Zeker achter bar moet je ruimte hebben om te staan en te bewegen. Zorg dus dat je voldoende afstand houd met de schutting of muur. 

Stap #2 Een buitenbar maken met het juiste materiaal

Een bar maken kun je van verschillende materialen doen. In de meeste gevallen kiest men  voor steigerhout. Bij een steigerhouten bar heb je een robuuste uitstraling waar je lang plezier van hebt. 

Als je een bar maakt voor binnen, hoef je minder aandacht te besteden aan het materiaal. Binnen heb je geen last van weersinvloeden dus kies gewoon wat je mooi vind of fijn vind werken.

Ga je een bar maken voor in de achtertuin dan wordt het een ander verhaal. Bij een buitenbar heb je te maken met regen en zon. Dit zorgt voor verwering van het hout.Het hout krijgt een grijze kleur. Sommige mensen vinden dit mooi andere mensen vinden blank hout mooier. Kies wat je mooi vind. 

Stap #3 Kies de juiste bouwtekening voor je een buitenbar gaat maken

Een goede bouwtekening is echt essentieel voor het maken van een bar. Een bar maken zonder bouwtekening gaat zorgen voor foutjes en eventueel verlies van hout.

Naast het feit dat het heel fijn werkt geeft een bouwtekening ook duidelijkheid vooraf. Elke ervaren klusser zal beamen dat het werken met een bouwtekening veel fijner en sneller is.

Maar waar vind je een goede bouwtekening? En wat is een “goede” bouwtekening. Een goede bouwtekening is voorzien van duidelijke afbeeldingen, heldere en simpele instructies en kloppende maten. 

Tegenwoordig is het heel moeilijk om nog een goede bouwtekening te vinden. Het internet staat inderdaad vol met bouwtekeningen over van alles en nog wat. Dit is ook juist de reden dat je zoveel tijd kwijt bent met zoeken naar de juiste.

Stop nu met zoeken want Fred heeft de juiste bouwtekeningen voor jou! Fred biedt een pakket aan van meer dan 10.000 bouwtekening bij elkaar. Deze bouwtekeningen nemen jou aan de hand mee met het werken naar een fantastisch eindresultaat. Een buitenbar maken met een goede bouwtekening van Fred is echt geen vervelende klus meer.


freds bouwtekeningen

Bouwtekeningen Nodig?

10.000+ plannen, Klaar Om Te Downloaden

  • Meer dan 10.000 bouwtekeningen
  • Alle materiaallijsten
  • Kant en klare zaagplannen
  • Eenvoudige handleidingen
  • Inclusief meerdere bonussen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.