bureau steigerhout

Een bureau maken van steigerhout, hoe doe je dat?

Je bent ze vast wel eens tegen gekomen, een mooi bureau van steigerhout. Een bureau van steigerhout is een mooie toevoeging aan je interieur. Je wilt iets anders dan de standaard bureau’s die je in de winkel kunt vinden. Daarnaast ben je vaak gebonden aan de maten van de bureau’s die de winkels hebben staan. Wil je een bureau in een hoek maken waar eigenlijk niks standaards voor te vinden is. Dan kun je vaak beter besluiten om een bureau zelf te maken. Uiteraard bespaar je enorm veel geld uit als je iets zelf maakt. Daarbij leer je ook ontzettend veel over het zelf maken van meubels en het bewerken van hout.

Wat heb je nodig om een steigerhouten bureau te maken?

Om een bureau te maken heb je natuurlijk hout nodig. Een mooie houtsoort die veel wordt gebruikt in de meubelbouw is steigerhout. Steigerhout is een makkelijk te bewerken houtsoort die een mooie ruwe uitstraling heeft. Daarnaast is steigerhout ontzettend stevig waardoor je ook een bureau van kwaliteit kunt maken. Steigerhout is in verschillende maten en kleuren te krijgen. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om het bureau te maken van nieuw steigerhout. Op deze manier kun je het steigerhout zelf behandelen om de mooiste uitstraling te krijgen. Naast steigerhout heb je ook gereedschap nodig. Het mooie van steigerhout is dat je geen duur gereedschap nodig hebt. Natuurlijk gaat het met meer gereedschap een stuk sneller en makkelijker. Denk bijvoorbeeld aan het zagen met een cirkelzaag in plaats van een handzaag. Maar ook met een handzaag kun je ook prima uit de voeten. Gebruik daarnaast nog een paar schroeven en je kunt al een super mooi bureau maken.

Hoe maak je een steigerhout bureau?

Als je op deze pagina terecht bent gekomen, ben je waarschijnlijk op zoek naar informatie over het maken van een bureau van steigerhout. Om een bureau te maken is het makkelijk om een bouwtekening te hebben. Zeker wanneer je het voor de eerste keer doet is het prettig wat handvaten te hebben. Bouwtekeningen gaan van makkelijk naar moeilijk. De bouwtekeningen op de volgende pagina zijn super makkelijk te lezen en helpen jou door de doe het zelf klus heen.

ONTDEK DE BOUWTEKENINGEN NU!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *