container ombouw maken

Container ombouw maken met een bouwtekening is eenvoudig!

Een container ombouw maken is tegenwoordig niet zo moeilijk. Maar het is voor veel mensen wel noodzakelijk. Kijk maar eens buiten. In de meeste gemeente heb je drie of meer kliko’s. Erg lelijk, drie van die grote bakken voor je huis of in je achtertuin.

Het zou toch veel beter zijn als je de containers niet meer ziet staan. Een container ombouw maken is niet eenvoudig maar wel goed te doen met de juiste instructies. Door een goede bouwtekening kom je helemaal goed uit de verf en zal je een mooi eindresultaat krijgen.

Om deze kliko’s niet meer in het zicht te hebben staan kun je een container ombouw maken. Een container ombouw is een soort kist met aan de voorkant twee deuren en aan de bovenkant een klep.

Via de deurtjes aan de voorkant kunnen de containers naar binnen worden gereden. En via de klep aan de bovenzijde kan er eenvoudig afval in de afvalbakken worden gegooid.

Stap #1:Container ombouw maken? Bepaal eerst de locatie!

Een container ombouw kun je op verschillende locaties neerzetten. Een container ombouw maken start je altijd met het bepalen van de locatie. De meest voorkomende locatie is de achtertuin. Vaak wordt de container ombouw dicht bij de poort gezet om de container eenvoudig via de achterzijde van de tuin naar de staat te rijden.

Als je een mooie overkapping aan de schuur hebt is daar vaak ook wel ruimte om je container ombouw te plaatsen. Je container staat dan lekker droog en vaak dicht bij de achterdeur. Natuurlijk wil je ook geen vieze luchtjes als je lekker op je terras zit. Een container ombouw maken is dan de oplossing. Door de container ombouw zullen vieze luchtjes meer worden tegengehouden.

Denk hier toch even goed over na. Wanneer de kliko vol is kan die aardig zwaar zijn. Het is dan niet fijn om een lange afstand te moeten lopen.

Denk ook na over het pad waar de kliko overheen moet rijden. Het beste is om een gelijkvloers pad te kiezen zonder heuvels of trapjes. Dit is met een volle kliko echt niet te doen.

Natuurlijk heb je ook te maken met de ruimte in je tuin. Veel mensen met een voortuin hebben daar vaak meer ruimte over dan in de achtertuin. Vaak wordt dan ook de voortuin gekozen als locatie van de container ombouw. Er loopt dikwijls een pad van de voordeur naar de straat. En met een beetje geluk is dit pad ook nog vlak.

Stap #2: Een container ombouw maken met de juiste bouwtekening

Het is verstandig om een goede bouwtekening te hebben voor je een container ombouw gaat maken. Wanneer je op deze pagina terecht bent gekomen, wil je waarschijnlijk een container ombouw maken en weet je niet waar je moet beginnen. Begin dus altijd met het bepalen van de locatie.

Zodra je de locatie weet is het verstandig te gaan kijken naar een bouwtekening. Met een bouwtekening weet je vooraf wat het eindresultaat gaat worden en kom je niet voor verrassingen te staan. Een bouwtekening zorgt er ook voor dat je niet te veel hout gaat verzagen. Dit zou erg zonde zijn.

Vaak is het probleem om een bouwtekening te vinden die aansluit op je wensen. De meeste bouwtekeningen online zijn niet volledig of niet nauwkeurig. Je bent erg veel tijd kwijt aan het zoeken naar de juiste bouwtekening terwijl je eigenlijk gewoon wilt gaan beginnen.

Stop nu met zoeken en lees even verder want ik had hetzelfde probleem. Ik vind klussen geweldig maar toch vind ik het fijn om vooraf te weten wat ik ga maken. Ik had hetzelfde probleem, tot ik de bouwtekeningen van Fred tegen kwam.

Door pakket aan tekeningen van Fred hoef ik nooit meer te zoeken naar een geschikte bouwtekening. Er zit er altijd wel eentje tussen. Denk hierbij aan een bouwtekening voor een steigerhouten buitenkeuken, een tuinbank van steigerhout of een steigerhouten loungebank met opbergruimte.

Fred zijn bouwtekeningen zijn volledig, gedetailleerd, duidelijk en voorzien van meerdere afbeeldingen. Hierdoor weet ik altijd waar ik aan begin en wat ik kan verwachten.

Stap #3: Bepaal de afmeting van de kliko’s

Het is belangrijk om de maten op te nemen van de containers. Je wilt er natuurlijk voor zorgen dat de containers straks passen in de container ombouw, De maten per container kunnen per gemeente verschillen. Er zijn ook binnen een bepaalde gemeente verschillende maten containers.

Meet dus altijd eerst de lengte, breedte en hoogte op van de containers voor je een container ombouw gaat maken.

Stap #4: Bepaal hoeveel containers je in de container ombouw wilt.

Je wilt de juiste maat bepalen van de container ombouw. Dan is het noodzakelijk om eerst te bepalen hoeveel containers je wilt opslaan. Wil je een ombouw voor 2 containers of misschien wel voor 3 containers. In beide gevallen is het belangrijk dat de containers er makkelijk in en uit kunnen.

Je kunt zelf met de maten aan de slag gaan. Maar Fred heeft in zijn pakket al bouwtekeningen voor je klaarliggen. Een aantal bouwtekeningen voor een ombouw van 2, 3 of 4 containers.

Stap #5: Tot slot, bouwen maar!

Tot slot pak je de bouwtekening erbij en kun je aan de slag. Zorg voor dat je begint voor een vlakke stevige ondergrond. Een ondergrond die wegloopt zorgt voor het krom trekken van de container ombouw.

Door middel van de bouwtekening weet jij precies welke stappen je moet volgen. Kom tot een mooi eindresultaat waar jij nog jaren trots op kan zijn!


freds bouwtekeningen

Bouwtekeningen Nodig?

10.000+ plannen, Klaar Om Te Downloaden

  • Meer dan 10.000 bouwtekeningen
  • Alle materiaallijsten
  • Kant en klare zaagplannen
  • Eenvoudige handleidingen
  • Inclusief meerdere bonussen

Lees ook: Dubbele houten poort zelf maken

Lees ook: Bouwtekening kapschuur downloaden in PDF

Lees ook: Steigerhout kastje maken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.