kapschuur kopen

Een goedkope kapschuur kopen met deze 6 Tips!

kapschuur kopen

Wil je een kapschuur kopen en weet je niet waar je moet beginnen, lees dan snel verder. Een kapschuur is een mooi onderdeel van de tuin en is vooral ook erg functioneel.

Een kapschuur wordt tegenwoordig voor veel dingen gebruikt. Je kunt bijvoorbeeld een kapschuur kopen en gebruiken als houtopslag, fietsenstalling of als extra berging voor je tuingereedschap.

In dit artikel ga ik je een aantal dingen vertellen. Ik ga je vertellen waar je goedkope kapschuur kunt kopen. Waar je op moeten letten om ook een kwalitatief goede kapschuur te kopen, en welke soorten kapschuren er op te markt zijn.

Waar kun je een goedkope kapschuur kopen?

Kapschuren zijn overal te koop dus let goed op waar je een kapschuur koopt. Om een kapschuur te kopen bij een betrouwbaar bedrijf wil ik je aanraden om een kapschuur te kopen via Bol.com. Om via Bol.com te kunnen verkopen moet je aan strenge voorwaarde voldoen. Onbetrouwbare leveranciers zitten hier dus niet tussen. En daarbij heb je altijd gratis verzending vanaf €20,-, dus bij een kapschuur geen probleem.

Waar moet je op letten bij een kapschuur kopen?

Wil je een kapschuur kopen dan is het doorlopen van je opties en een beslissing te nemen die bij jou past de beste manier. Er zijn erg veel verschillende kapschuren te koop.

Vraag jezelf eerst af wat voor soort kapschuur je wilt kopen. Wil je een kapschuur kopen die groot genoeg is om tuingereedschap en meubels in op te bergen? Of heb je gewoon iets kleins nodig om wat tuinspullen in op te bergen? Dit kan helpen om je zoekopdracht snel te verfijnen.

Bedenk vervolgens hoeveel ruimte je beschikbaar hebt. Zelf een kapschuur kopen, bouwen of een kapschuur laten bezorgen? Zijn er hoogtebeperkingen voor waar de schuur op je grond kan worden geplaatst? Deze vragen zijn belangrijk omdat ze je helpen beslissen welke materialen het beste werken voor je project.

Overweeg ten slotte hoeveel geld je bereid bent aan een kapschuur uit te geven. Als je niet veel geld hebt, maar toch een kwaliteitsschuur wilt, overweeg dan om een doe-het-zelfpakket te gebruiken. Dat wordt in onderdelen geleverd, zodat je het zelf kunt monteren zodra het is afgeleverd. Als geld geen probleem voor je is, voel je dan vrij om het uit te geven aan de duurste schuur die er is!

Maten van de kapschuur

Let bij het kopen van een kapschuur ten eerste erg goed op de maten. Zoals je weet heeft een kapschuur een kap die oversteekt. De maten van de kapschuur is inclusief de overstek.

Heb je genoeg ruimte en wil je bijvoorbeeld een kapschuur kopen van 6×3 meter dan is de werkelijke diepte maar ongeveer 2 meter. Dit verscheelt dus aanzienlijk in de opslagruimte.

Functie van de kapschuur

Denk vooraf goed na over de functie van de kapschuur. De functie van de kapschuur bepaald ook welke voorzieningen er nodig zijn. Denk bijvoorbeeld aan water en elektriciteit.

Ben je van plan een kapschuur te kopen als fietsenstalling, dan is het prettig om licht te hebben als je ’s avonds thuis komt. Voor het plaatsen van verlichting is er natuurlijk elektriciteit nodig. Elektriciteitskabels wil je natuurlijk in de grond hebben liggen. Dat is wel net zo veilig!

Wil je een kapschuur kopen om bijvoorbeeld je honden een veilig plekje te kunnen bieden? Dan is het erg prettig om een watervoorziening in de kapschuur te hebben. Leg dan vooraf een waterleiding aan richting je nieuwe kapschuur.

Wat kost een kapschuur kopen?

De prijs van een kapschuur is erg afhankelijk van een aantal belangrijke aspecten.

  1. Ten eerste het formaat van de kapschuur. Een klein kapschuurtje is natuurlijk goedkoper dan een grote kapschuur.
  2. Ten tweede het materiaal. Wil je een kapschuur van vuren, lariks of douglas hout.
  3. Ten derde de uitvoering. Er zijn kapschuren met een overdekte dichte ruimte en kapschuren met enkel een kap.

Ben je op zoek naar een goedkope kapschuur, zoek dan naar een vuren kapschuur. Vuren is goedkopere houtsoort dat veel wordt gebruikt. Denk er dan wel aan dat je vurenhout altijd goed moet beschermen door middel van lak of beits. Onbeschermd vuren hout zal buiten niet langer dan een jaar meegaan.

In welke maten is een kapschuur te koop?

Een kapschuur is vaak in heel veel maten te koop. Ook een kapschuur op maat laten maken is mogelijk. Standaard maten zijn natuurlijk goedkoper. In veel gevallen kun je uit te voeten met de standaard maten die verkrijgbaar zijn. Dit scheelt erg veel in de prijs.

Een kapschuur kopen kan vanaf ongeveer 2 meter breed. Dit is dan de breedte van het overdekte gedeelte zonder zijwanden. Door het schuine dak is het ruimtelijke gevoel veel groter dan bij een overkapping. Ondanks dat de breedte hetzelfde kan zijn.

Kapschuren zonder berging zijn te koop tot een breedte van wel 6 meter. Bij dit soort formaten is er altijd een extra ondersteunende poot aan de voorkant van de kap aanwezig. Deze zorgt ervoor dat het midden van de kap niet gaat inzakken. Zeker in het geval van sneeuw kan het gewicht aardig oplopen.

Naast de kapschuren zonder berging, zijn er ook kapschuren te koop met berging. In dat geval gaat het meer op een tuinhuis lijken. Een kapschuur met berging heeft echter wel een hoger dak net als een gewone kapschuur. Dit vergroot weer het ruimtelijke effect.

Bij de kapschuren met berging heb je twee maten die je kunt kiezen. De maat van de berging en natuurlijk de maat van de kap zelf. Denk bij het kiezen van de kapschuur met berging goed na over wat je allemaal wilt opbergen. Misschien heb je wel andere ideeën over het afgesloten gedeelte?

Deze zogenaamde blokhut met kapschuur is al verkrijgbaar vanaf 1,5 meter breed. Dan spreken we over een blokhut van 1,5 meter breed. Daarnaast kan de kap alsnog 4,5 meter zijn zodat je een kapschuur hebt staan van 6 meter breed. De mogelijkheden zijn eindeloos, als je maar goed voor ogen heb wat je wilt.

Zie hieronder enkele voorbeelden:

Kapschuur als bouwpakket kopen

De meeste kapschuren die worden verkocht ontvang je in de vorm van een bouwpakket. Een kapschuur bouwpakket is zeer handig als je een goede klusser bent. Maar ook voor de onervaren klusser zijn deze bouwpakketten goed te monteren.

De kapschuur bouwpakketten zijn voorzien van een goede bouwtekening en duidelijke instructies. Wanneer je deze instructie volgt zal je altijd tot een mooi eindresultaat komen.

Ben je op zoek naar een kapschuur bouwtekening?

Wil je zelf aan de slag met een eigen ontwerp van een kapschuur, dan kan dat natuurlijk ook. Zelf je eigen kapschuur maken is veel leuker. Je bent aan het eind super trots dat je van helemaal niets een geweldige schuur hebt gemaakt. Helemaal naar eigen inzicht en ideeën. Ook het maken van een kapschuur was een van mijn eigen projecten.

Het vinden van een goede bouwtekening voor een kapschuur is niet makkelijk. Ik begon met internetten. Veel blogs en forums spraken over het bouwen van een schuur (of, voor degenen die meer ervaren zijn dan ik, over hoe het niet moet).

Ik heb uren besteed aan het lezen van deze berichten. Sommigen van hen waren behulpzaam, de meeste niet zo. Dit is wat ik heb geleerd van mijn zoektocht. Veel mensen hebben tegenwoordig moeite om goede bouwtekeningen te vinden.

Ik had hetzelfde probleem! Tot dat ik de bouwtekeningen van Fred tegenkwam. Fred Schouten is een ervaren klusser en heeft al zijn tekeningen gedocumenteerd en beschikbaar gesteld. In zijn bouwtekeningen pakket zitten 10.000 verschillende bouwtekeningen. Dit zijn ook meerdere verschillende bouwtekeningen van kapschuren. Klik hieronder voor meer informatie.


freds bouwtekeningen

Bouwtekeningen Nodig?

10.000+ plannen, Klaar Om Te Downloaden

  • Meer dan 10.000 bouwtekeningen
  • Alle materiaallijsten
  • Kant en klare zaagplannen
  • Eenvoudige handleidingen
  • Inclusief meerdere bonussen

Lees ook: Bouwtekening kapschuur downloaden in PDF

Lees ook: Schuurtje bouwen zonder vergunning

Lees ook: Schuurtje bouwen met deze 10 super tips!

Lees ook: Bouwtekening Tuinhuis PDF Bestand Nodig? Ga vandaag nog aan de slag!

Lees ook: Bouwtekening steigerhouten oppottafel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.