hondenmand maken van steigerhout of pallets

Ga nu jouw hondenmand maken! Bekijk de geweldige bouwtekeningen!

Hondenmand maken van steigerhout of oude pallets

hondenmand maken

Een hondenmand maken is toch het mooiste wat je kunt doen voor je trouwe viervoeter?  Een lekker eigen plekje is wel het minste wat je ze kunt geven. Je kunt een hondenmand kopen maar het is toch veel leuker om er zelf een te maken.

Door zelf een hondenmand te maken is eenvoudig om je eigen wensen hieraan toe te voegen. Wil je een hondenmand maken van steigerhout, pallet hout of multiplex. Je kunt het zelf kiezen.

Een hondenmand maken is niet moeilijk maar het is wel fijn een goede bouwtekening bij de hand te hebben. Er staan heel veel bouwtekeningen op internet maar ze zijn niet allemaal juist of volledig. Dan heb ik een gouden tip voor je. Gebruik de bouwtekeningen van Fred. Je bent dan levenslang verzekerd van de beste bouwtekeningen voor elk project!

Voordelen van een hondenmand maken

Een eigen plekje voor jouw hond

Elke hond verdient zijn eigen plekje. Door zelf een hondenmand te maken creëer je een eigen plek voor je hond. Ook een hond vind het fijn om zich af en toe terug te trekken. Hij doet graag een dutje of vind het fijn om even lekker te liggen, bijvoorbeeld na het eten. Een eigen plek is dus zeker belangrijk.

Comfort is ook belangrijk

Het is super belangrijk dat je hond lekker comfortabel kan liggen. Zeker na een dag intensief spelen is het belangrijk dat de spieren en gewrichten goed kunnen herstellen. Zorg er dus voor dat je hond lekker kan liggen. Dat wil zeggen geef hem een ruimte waarin hij goed past. Dus niet te klein maar ook zeker niet te groot. Dit verkleint zijn veiligheidsgevoel. En zorg voor een fijne vlakke ondergrond.

Warmte isolatie niet vergeten

Jouw hond moet zich goed kunnen warm houden. Zeker in de winter en in de nachten wanneer de temperatuur daalt is dit belangrijk. De hondenmand moet ervoor zorgen dat je kou van de vloer niet doortrekt richting je hond. Dit kun je doen door mand iets van de grond te halen en te zorgen voor een goed kussen.

Haren op één plek

Ja je komt er niet onderuit maar honden verharen nou eenmaal. Dit kun je helaas niet tegengaan. Waar je wel voor kunt zorgen is dat de hondenharen zich niet verplaatsen door heel het huis. Als een hond een eigen plekje heeft zal die daar ook grotendeels gaan liggen. Je voorkomt hiermee dat de haren bijvoorbeeld ook op je bank terecht komen.

Ga voor goede kwaliteit

Als je besluit een hondenmand te kopen, zie je erg veel kwaliteitsverschil. Je komt er eigenlijk pas na een jaar achter of je een goede stevige hondenmand hebt gekozen of een miskoop. Wanneer je zelf de hondenmand maakt dan kun je invloed uitoefenen op de stevigheid en kwaliteit. Door bijvoorbeeld goede materialen te kiezen en goed te behandelen.

Formaat van de hond

Voor je materiaal gaat kopen is het belangrijk om te kijken naar het formaat van je hond. Ga je een hondenmand maken voor een grote hond dan moet het materiaal meer gewicht kunnen dragen dan bij een kleine hond. Natuurlijk kun je ook bepaalde houtverbindingen maken die steviger zijn. Zorg ook dat je goede schroeven gebruikt en het hout goed op elkaar aantrekt bij het vastschroeven.

Makkelijk schoon maken

Je kan ervan uitgaat dat je hond niet altijd brandschoon is. Dus wanneer die net lekker buiten heeft gespeelt en met modderige poten binnenkomt, is het fijn dat die op zijn eigen plek kan gaan liggen. Hierdoor zal die minder vuil achterlaten op de andere plaatsen in huis. 

Het is dus belangrijk dat je mand makkelijk schoon kunt maken. Zorg er voor dat het hout mooi glad geschuurd is. Door splinters en rafels kun je het hout niet makkelijk schoon maken. Een goede beits op het hout beschermt het hout ook tegen vocht en vuil.

Locatie van de hondenmand

Ga je aan de slag met een hondenhok die buiten komt te staan dan heeft dit invloed op de houtsoort die kiest. Buiten kun je niet met onbehandeld vuren aan de slag gaan. Dit zuigt zich vol met vocht en vergaat binnen het jaar. Gebruik buiten hardhout of multiplex waar je vervolgens ook behandeld met een beits of verf. Zo zorg je ervoor dat je hondenpaleis veel langer mooi blijft.

Download de juiste bouwtekening voor een hondenmand

In dit artikel heb je kunnen lezen op welke manier je het beste een mondenmand kunt maken. Ik heb je verteld dat je dit het beste kunt doen met een professionele bouwtekening.

Er staan veel bouwtekeningen op het internet maar pas daarmee op. Er kunnen altijd fouten in zitten die je liever niet in je hondenmand wilt terugzien.

Zorg er echt voor dat je werkt met een professionele bouwtekening. Als je eenmaal begonnen bent met zagen kun je niet meer terug.

Mijn advies is te werken met de bouwtekening van Fred Schouten. Ik heb twee jaar geleden deze bouwtekeningen aangeschaft en ik ben nog nooit zo blij geweest met een online aankoop.

Ik heb nu bouwtekeningen tot mijn beschikking waar ik de rest van mijn leven plezier van heb. Dat wil zeggen dat ik niet één bouwtekening heb gekocht maar een heel pakket waar ik de rest van mijn leven gebruik van kan maken.

Voor alles wat ik wil maken is er een bouwtekening beschikbaar. Dus ook van verschillende soorten mondenmanden.

Wil je direct toegang tot de professionele bouwtekeningen? Kijk hier voor meer informatie.


freds bouwtekeningen

Bouwtekeningen Hondenmand Nodig?

10.000+ plannen, Klaar Om Te Downloaden

  • Meer dan 10.000 bouwtekeningen
  • Alle materiaallijsten
  • Kant en klare zaagplannen
  • Eenvoudige handleidingen
  • Inclusief meerdere bonussen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.