Kajuitbed maken

Kajuitbed maken van Steigerhout

Wat leuk, je wilt waarschijnlijk een kajuitbed maken van steigerhout. Een kajuitbed maken wordt tegenwoordig steeds populairder. Kajuitbedden worden veel gebruikt in de kinderkamer. Een kajuitbed heeft de eigenschap dat ze veel opbergruimte hebben ook vaak hoog zijn. Tegenwoordig is er van alles mogelijk. 

Je kunt twee varianten van een kajuitbed maken, namelijk het kajuitbed met lades en de kajuitbed hoog. Beide hebben zo hun voor en nadelen en het is maar net wat je mooi en praktisch vind.

Kajuitbed met lades

Kajuitbed maken met lades is tegenwoordig de meest verkochte variant. De lades in het kajuitbed bieden veel opbergruimte. Zeker omdat deze bedden vaak in de kinderkamer gebruikt worden, is het prettig dat je veel ruimte hebt om al de spullen in op te bergen. Je kunt er je kleding in kwijt of bijvoorbeeld al het speelgoed. Het maakt niet uit, jij bepaald zelf hoe je hem inricht. 

Kajuitbed hoog maken

Het kajuitbed hoog wordt ook regelmatig gekozen. Bij deze variant is het bed verhoogd en bevindt zich onder het bed een bureau of opbergruimte. Je kunt je voorstellen dat dit voor enorm veel ruimte zorgt. Als je geen kast of bureau meer hoeft neer te zetten omdat die al onder het bed zit, bespaard dat heel veel ruimte in de kamer.

Vaak is het kajuitbed hoog voorzien van een trappetje naar boven of is een opstap in het bed zelf gemaakt. Op die manier is het eenvoudig om naar boven te gaan. Wil je een kajuitbed maken zonder de hoogte in te gaan, dan kun je ook een laag bed maken met lades.

Een ander voordeel is dat het bed op ooghoogte staat. Hierdoor hoeven de ouders niet gebukt te gaan staan om hun kinderen een verhaaltje voor te lezen of een kus te geven.

Formaat kajuitbed maken

Een kajuitbed 90×200 komt het meeste voor. Dit zijn bedden die vaak worden gebruikt op kinderkamers. Het formaat 90×200 is al een volwassen formaat dus hier zou je zoon of dochter zelfs in blijven slapen tot hij/zij uitgegroeid is. Het kajuitbed 90×200 met lades wordt het meeste gekozen. Deze kan jaren gebruikt worden en is voorzien van erg veel opbergruimte.

Kajuitbed met ombouw maken

Het kajuitbed met ombouw komt veel voor in combinatie met de hoogslaper. Dit komt natuurlijk omdat de ombouw moet voorkomen dat het kind in de slaap uit bed valt. Een kajuitbed met ombouw zijn er in verschillende soorten en maten. De meest voorkomende kajuitbed is een kajuitbed met een bureau daaronder. Dit bed is geschikt voor jonge kinderen omdat de ouders er makkelijk bij kunnen. En kan ook langer gebruikt worden want als je kinderen later huiswerk moeten gaan maken dan hoef je geen bureau te komen. Het bespaard heel veel ruimte in de kamer.

Kajuitbed wit of andere kleuren

Een kajuitbed wit is de meest voorkomende variant. Wit is een kleur die in elke kamer toegepast kan worden. Met de kleuren op de muur bepaal je de sfeer in de kamer. Een wit  kajuitbed kan tegen elke muur aangezet aan worden. Het is mooi dat het bed lekker afsteekt tegen de muur.

Kajuitbed kopen of maken

Een kajuitbed kopen of natuurlijk zelf maken. Het is een afweging die je even zult moet maken. Vind je het leuk om zelf te klussen of ben je meer van het gemak en koop je er één. Ben je van plan om een kajuitbed te kopen kijk dan even op bol.com. Bol.com heeft een leuk assortiment kajuitbedden, in verschillende kleuren en varianten.

Ben je een echte klusser en wil je aan de slag dan is het ook mogelijk om een kajuitbed te maken. Heb je misschien een leuk idee wat je niet zo kan kopen, dan is het verstandig om er zelf één te gaan maken. Als je een kajuitbed maken is het makkelijkst door middel van bouwtekening. Een bouwtekening geeft je stap voor stap uitleg over hoe je te werk moet gaan. Bekijk hier een bouwtekening voor een kajuitbed.


freds bouwtekeningen

Begin direct met klussen!

Bouwtekeningen voor het leven!

  • Meer dan 10.000 bouwtekeningen
  • Alle materiaallijsten
  • Kant en klare zaagplannen
  • Eenvoudige handleidingen
  • Inclusief meerdere bonussen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.