kledingkast steigerhout header

Kledingkast steigerhout kopen? Bekijk deze geweldige tips!

Waarschijnlijk wil je een kledingkast van steigerhout gaan kopen. Maar is dit wel zo handig? Moet je dan niet met allerlei dingen rekening houden? Gaan je kleren dan niet vasthangen aan al dat hout?

In deze blog geef ik je een aantal passende tips voor als je een steigerhouten kledingkast gaat kopen.

Kledingkast steigerhout handig? Of blijft je kleding aan al dat hout plakken?

Een kledingkast van steigerhout is een super leuk item om in je kamer te hebben. Het heeft een stoere en industriële uitstraling en het kan bijvoorbeeld ook goed passen bij je steigerhouten bed.

Maar aangezien steigerhout een vuren houtsoort is, kun je, je afvragen of je kleding er aan vast blijft hangen. En dat is natuurlijk het laatste wat je wilt. Inderdaad een terechte vraag.

Wanneer je een kledingkast van steigerhout gaat maken of gaat kopen is het verstandig om deze niet in de ruwe vorm te gebruiken. Steigerhout is van nature erg ruw en heeft als eigenschap om te gaan splinteren. Als je een stapel T-shirts neerlegt op een steigerhouten plank dan kan het zeker zo zijn dat het onderste T-shirt blijft vastplakken aan het steigerhout.

Om dit te voorkomen volg je de volgende stappen:

Stap 1: Alles extreem goed schuren

Het is even een klusje maar door het schuren kun je de steigerhouten planken helemaal glad krijgen. Het opschuren van het steigerhout kun je met de hand doen. Maar een betere oplossing is met behulp van een schuurmachines. Zeker een centreer schuurmachine of bandschuurmachine is hier heel erg geschikt voor.

Schuur eerst alle randen en hoekjes netjes rond af. Schuur daarna de vlakken delen helemaal glad. Bij het schuren van de randen kunnen er stukken splinter los komen. Deze schuur je vervolgens weer weg zodra je de vlakken delen opschuurt.

Stap 2: Behandelen

Na het schuren van de planken is het verstandig de planken te behandelen. Dit kun je doen doormiddel van een olie of bijenwas. Het is ook mogelijk om de planken te schilderen met bijvoorbeeld whitewash beits of greywash beits. Dit geeft de kast een mooie vintage look. Natuurlijk kun je hier zelf de leukste ideeën op loslaten. Dit geldt trouwens voor alle meubels van steigerhout.

Blijft een kledingkast van steigerhout mooi?

Een steigerhouten kledingkast kan zeker heel lang mooi blijven. Denk hierbij aan kleurbehoud en het voorkomen van deuken en krassen. Steigerhout is wel een ruwe houtsoort maar ook erg zacht. Dit betekent dat je wanneer je er tegenaan stoot met een hard voorwerp er waarschijnlijk snel een deuk in zit.

Je kunt dit niet helemaal voorkomen. Maar door er een extra laagje overheen te doen kun je het hout wel extra beschermen. Behandel de kledingkast steigerhout dus eerst met een impregneer en daarna eventueel nog met beits. Steigerhout is zeer geschikt om te impregneren omdat het een open grove structuur heeft waar het impregneer goed in het hout kan trekken.


freds bouwtekeningen

Bouwtekeningen Kledingkast Nodig?

10.000+ plannen, Klaar Om Te Downloaden

  • Meer dan 10.000 bouwtekeningen
  • Alle materiaallijsten
  • Kant en klare zaagplannen
  • Eenvoudige handleidingen
  • Inclusief meerdere bonussen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.