pallet bed kopen

Beste Pallet bed kopen

pallet bed kopen

Wil jij een pallet bed kopen? Wij vertellen jou waar je moet zijn om een goedkoop maar toch een goed kwalitatief pallet bed te kopen. Een pallet bed kopen wordt de laatste tijd steeds populairder. Een pallet bed geeft een warme robuuste uitstraling in de slaapkamer.

Wil je het leukste uit jouw pallet bed halen, bekijk dan snel dit artikel. In dit artikel lees je waar je op moet letten voor je een pallet bed gaat kopen. En ik vertel je waar je goedkoop een pallet bed kunt kopen.

Wat is een pallet bed?

Een pallet bed zie je tegenwoordig in steeds meer slaapkamers terug. Dit is een bed van pallets gemaakt dat je tegenwoordig in allerlei varianten terug ziet. Doordat er gebruik wordt gemaakt van pallets, bouw je in één keer het bed ombouw en de lattenbodem op. Het matras wordt simpelweg op de pallets gelegd.

Een bed op pallets kun je uitbreiden naar eigen smaak. Je bepaald zelf hoe hoog je het bed op pallets wilt maken. Wil je een hoofdbord dan kun je die ook eenvoudig toevoegen.

Wil je een pallet bed kopen of een pallet bed zelf maken?

Voor we verder gaat is het belangrijk om de keuze te maken of je een pallet bed wilt kopen of wilt maken. Beide hebben voordelen en nadelen.

Waarom zou je een pallet bed zelf maken?

Bedden van pallets zijn eenvoudig zelf te maken. Je moet er alleen de juiste materialen en een goede bouwtekening voor hebben. De voordelen om een pallet bed zelf te maken zijn onder andere:

 • Je kiest zelf de pallets uit. Hierdoor bepaal jij zelf hoe het hout eruit ziet.
 • Je vind het leuk om een pallet bed zelf te maken.
 • De kosten zijn vaak lager

Waarom zou je een pallet bed kopen?

 • Je hebt het bed snel vaak snel in huis
 • Het kost je geen enkele moeite
 • Overal is al over nagedacht dus het bed is goed in elkaar gezet.

Waar kun je goedkoop een pallet bed kopen?

Een pallet bed kopen kan tegenwoordig makkelijk online. Het is wel handig als je weet wat voor soort bed je graag wilt hebben. Denk bijvoorbeeld eens goed na over de kleur. Het bed frame is makkelijk in elke gewenste kleur te beitsen. Een pallet bed wit is namelijk erg gewild tegenwoordig. Dat komt doordat wit een rustige uitstraling heeft en bij veel soorten interieur past.

In welke formaten is een pallet bed te koop?

Een pallet bed is te koop in de maten die ook gelden voor andere bedden. Denk hierbij aan de volgende maten:

 • Pallet bed 90 x 200
 • Pallet bed 100 x 200
 • Pallet bed 120 x 200
 • Pallet bed 140 x 200
 • Pallet bed 160 x 200
 • Pallet bed 180 x 200
 • Pallet bed 200 x200

Als je een pallet bed gaat kopen is het belangrijk om goed naar de maat van je matras te kijken. Deze maat is leidend in de keuze voor de maat van je pallet bed.

Welke pallets kun je gebruiken voor een pallet bed?

Een pallet bed kopen kan op verschillende plekken. Kijk goed waar je een pallet bed gaat kopen. De meeste pallet bedden zijn gewoon goed en hoef je geen zorgen over te maken. Maar er zijn ook bedrijven waar ze minder goed kijken naar de pallets die ze gebruiken.

Het is natuurlijk niet bedoeling dat je een pallet bed koopt waar houtrot in de pallets zit. Daarnaast is het belangrijk om europallets te gebruiken. Europallets zijn getest en voldoen aan strenge kwaliteitseisen.

Een europallet kan namelijk een paar duizend kilo dragen. Nou is dat natuurlijk niet nodig voor een bed maar het geeft wel aan dat je met kwaliteit te maken hebt.

Hoe kun je een europallet herkennen? Een europallet is te herkennen aan het logo op de klos van de pallet. Hier staat in de meeste gevallen EURO of EPAL op gedrukt. Je ziet ook dat deze klossen dikker en sterker zijn dan de klossen van een wegwerp pallet.

Het formaat van een Europallet is altijd 80 x 120 centimeter.

Waar kun je europallets kopen?

Pallets kopen voor een bed kan soms een grote uitdaging zijn. Pallets voor een bed zijn wel te krijgen maar je moet even weten waar je moet zoeken.

euro pallets kopen

Er zijn twee manieren om aan europallets te komen.

De eerste mogelijkheid is dat je een europallet krijgt bij een levering. Heb je iets besteld bij bijvoorbeeld een bouwmarkt en wordt dit thuis bezorgd, dan kan dit worden bezorgd op een europallet. Vaak moet je dan wel statiegeld betalen voor deze pallet.

De tweede optie is een europallet kopen bij een lokaal bedrijf of via internet. Er zijn veel bedrijven die europallets verkopen. Vaak heb je hierbij een keuze tussen nieuwe of gebruikte europallets. Som zijn europallets ook te koop bij de Gamma, Praxis, Karwei of Hornbach.

Bouwtekening pallet bed

Waarom werken met een bouwtekening?

De reden waarom je altijd met een bouwtekening moet werken is omdat een bouwtekening voor vele voordelen zorgt.

Een bouwtekening vertelt je exact elke stappen je in welke volgorde moet volgen. Daarom ben je altijd zo efficiënt mogelijk bezig. En win je de meeste tijd!

De tweede reden is dat je door een bouwtekening eigenlijk geen fouten kan maken. Je zal dus nooit stukken hout weggooien omdat je verkeerd hebt gezaagd. Zo spaar je heel veel geld uit!

De derde reden is dat een bouwtekening ervoor zorgt dat je zonder frustratie kan werken. Jij kan bezig zijn met klussen en hoeft niet na te denken over de volgende stap!

Nog een reden is dat bij een bouwtekening ook vaak een volledige zaaglijst en materiaal lijst zit. Hierdoor kun je vooraf al het hout laten zagen en daarna als een bouwpakket in elkaar zetten. Dit bespaart heel veel tijd! Laat het hout gewoon in de bouwmarkt op maat zagen.

De juiste bouwtekening voor je pallet bed

Ben je op zoek naar een goede professionele bouwtekening om een pallet bed d te maken dan raad ik je de bouwtekeningen van Fred Schouten aan.

Fred Schouten is een ervaren klusser en heeft al zijn tekeningen gedocumenteerd en beschikbaar gesteld.

In zijn bouwtekeningenpakket zitten 10.000 verschillende bouwtekeningen. Dit zijn ook meerdere verschillende bouwtekeningen van bedden.

Met het pakket van Fred Schouten hoef je nooit meer te zoeken naar een goede bouwtekening. Deze zijn allemaal levenslang toegankelijk en er komen elke week weer nieuwe tekeningen bij.


freds bouwtekeningen

Bouwtekeningen Nodig?

10.000+ plannen, Klaar Om Te Downloaden

 • Meer dan 10.000 bouwtekeningen
 • Alle materiaallijsten
 • Kant en klare zaagplannen
 • Eenvoudige handleidingen
 • Inclusief meerdere bonussen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.