picknicktafel met losse banken

Picknicktafel met losse banken bouwtekening?

picknicktafel met losse banken

Ben je zelf een klusser en ben je op zoek naar een bouwtekening van een picknicktafel met losse banken, lees dan snel verder. Tegenwoordig wordt er erg veel zelf gemaakt en dat is ook hetgeen wat ik zelf zo leuk vindt. Alles wat je zelf maakt gaat leven en blijf je altijd trots op.

Buiten in mijn achtertuin heb ik een leuk binnenplaatsje. Dat leek mij een mooi plekje om een picknicktafel met losse banken neer te zetten. Het was een lekker plekje in de zon en in de winter kon ik de picknicktafel direct binnenzetten.

Toen ik wilde beginnen aan de picknicktafel met losse banken wist ik eigenlijk niet goed waar ik moest beginnen. Het leek mij gemakkelijk om te starten met de banken. Deze leken mij erg eenvoudig. Maar niets leek minder waar want ik wilde weer wat moeilijks.

Tip #1: Gebruik een goede bouwtekening!

Ik wil ervoor zorgen dat de banken stevig genoeg zijn om met meerdere volwassenen op te zitten en te bewegen. Om dit voor elkaar te krijgen wilde ik zorgen voor een kruisverbinding onder het zitgedeelte. Maar wist niet goed hoe ik dit moest maken. Welke hoeken moest ik maken? Hoe maak ik de meest stevige constructie.

Ik ben gaan zoeken op het internet en kwam toen achter een geweldige website die ik graag met jullie wil delen. Dit was namelijk de website van Fred Schouten. Hij heeft een pakket samengesteld met meer dan 10.000 bouwtekeningen. Deze bouwtekeningen waren voorzien van duidelijke afbeeldingen en maten. Dit was precies wat ik zocht.

De picknicktafel met losse banken was binnen een dag werkelijkheid. Dit kwam omdat ik voor ik begon al direct wist wat ik allemaal nodig had. Van hout tot schroeven tot houtlijm en gereedschap. Voor ik begon had ik alles al klaarliggen en hoefde ik niet meer naar de bouwmarkt voor een vergeten boodschap.

Ben je nog niet overtuigt, neem dan een kijkje op de pagina van Fred Schouten. Hier geeft hij duidelijke uitleg over de inhoud van zijn product.

Ik hoop dat je hier net zoveel plezier aan gaat beleven als ikzelf. Het mooie is dat je niet alleen die ene bouwtekening koopt die je nodig hebt maar nog vele andere. Je bent dus eigenlijk voor je hele leven voorzien van bouwtekeningen. Welk product je ook wilt maken, een bouwtekening heb je al liggen!

Tip #2 Maak een picknicktafel met losse banken en rugleuning

Iedereen weet dat je op een picknicktafel altijd last krijg van je rug. Je hebt gewoon geen ondersteuning waardoor je doorgezakt gaat zitten. Een picknicktafel met losse banken en een rugleuning is dan perfect. Een bijkomend groot voordeel is dat de banken los te verplaatsen zijn. Je kan de bank ook gebruiken als losstaand meubel.

Zorg er bij de rugleuning voor dat die een beetje schuin loopt. Niemand vind het prettig om helemaal recht te zitten. Dat is even lekker maar niet voor een hele middag borrelen. Ook voldoende stevigheid is belangrijk. Iemand gaat er met zijn gewicht tegenaan leunen. Maak dus een goede verbinding tussen het zitgedeelte en de leuning.

Tip #3 Maak gebruik van RVS slotbouten

Waar veel mensen overkomt is dat de slotbouten die de verbinding zo sterk maakt gaan roesten. dit is logisch als je de picknicktafel buiten in alle weersomstandigheden laat staan. Vaak zitten bij de picknicktafel bouwpakketten gegalvaniseerde slotbouten en moeren. Deze zijn heel stevig op het moment van bevestigen en gaan ook zeker even mee. Maar na een jaar zie je al de eerste roestplekken tevoorschijn komen.

Roest is funest voor de stevigheid van staal. Een beetje oppervlakkige roest kan nog geen kwaad. Het doorroesten van de stalen slotbouten zorgt voor gevaarlijke situaties. Door de roestvorming worden de slotbouten broos en breken af. Je moet er niet aan denken dat je daar met drie personen op zit.

Tip #4 Maak de picknicktafel altijd geschikt voor binnen en buiten

Een picknicktafel met losse banken is perfect geschikt om voor verschillende doelen te gebruiken. Deze picknicktafel bestaat uit losse delen die je afznoderlijk van elkaar kan gebruiken. Je hebt er dus het meeste plezier van als je de picknicktafel zowel binnen als buiten kan gebruiken.

Als je de picknicktafel ook voor buiten gaat gebruiken moet zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Een picknicktafel binnen zetten is nooit een probleem. Maar in de zomer als het lekker weer is, is het heel fijn om de deuren open te zetten en je picknicktafel buiten te kunnen zetten. En vooral ook buiten te kunnen laten staan. Ook in de zomer zal het een keer regenen.

In de basis moet je ervoor zorgen dat je hout gebruikt dat voor buiten geschikt is. Het beste hout dat je daarvoor kunt gebruiken is geïmpregneerd hout of hardhout. Naast het soort hout is het van belang dat je het hout goed beschermd. het is zeker bij hardhout verstandig om het te behandelen, omdat niet geïmpregneerd is.

Tip #5 Bescherm je picknicktafel met losse banken

Je kunt je picknicktafel op verschillende manieren beschermen. Er zal ten alle tijden een laag overheen gezet moeten worden die de picknicktafel zal beschermen tegen weersinvloeden. Als je voor hout hebt gekozen wat je van oorsprong al heel mooi vind dan hoef je niet bang te zijn dat hiermee de uitstraling veranderd.

Je kunt in dat geval kiezen voor een transparante beits. Transparante beits is eigenlijk niet echt transparant maar heeft de kleurpigment van de houtsoort waarop je die gebruikt. Een transparante beits geeft wel een bepaalde glans af maar het verschil is minimaal. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een beits op kleur te nemen. Hierin is voldoende variatie en zelfs per kleur kun je nog meer variëren door te bepalen hoeveel lagen je aanbrengt. Beits heeft altijd het voordeel dat de structuur van het hout zichtbaar blijft. Of dat je een witte picknicktafel met losse banken wilt of bruin. Alles is tegenwoordig mogelijk.

Download de juiste bouwtekening voor een picknicktafel met losse banken

In dit artikel heb je kunnen lezen op welke manier je het beste een picknicktafel met losse banken zelf kunt maken. Ik heb je verteld dat je dit het beste kunt doen met een professionele bouwtekening.

Er staan veel bouwtekeningen op het internet maar pas daarmee op. Er kunnen altijd fouten in zitten die je liever niet in je picknicktafel wilt terugzien.

Zorg er echt voor dat je werkt met een professionele bouwtekening. Als je eenmaal begonnen bent met zagen kun je niet meer terug.

Mijn advies is te werken met de bouwtekening van Fred Schouten. Ik heb twee jaar geleden deze bouwtekeningen aangeschaft en ik ben nog nooit zo blij geweest met een online aankoop.

Ik heb nu bouwtekeningen tot mijn beschikking waar ik de rest van mijn leven plezier van heb. Dat wil zeggen dat ik niet één bouwtekening heb gekocht maar een heel pakket waar ik de rest van mijn leven gebruik van kan maken.

Voor alles wat ik wil maken is er een bouwtekening beschikbaar. Dus ook van verschillende soorten picknicktafels met losse banken.

Wil je direct toegang tot de professionele bouwtekeningen? Kijk hier voor meer informatie.


freds bouwtekeningen

Bouwtekeningen Picknicktafel Nodig?

10.000+ plannen, Klaar Om Te Downloaden

  • Meer dan 10.000 bouwtekeningen
  • Alle materiaallijsten
  • Kant en klare zaagplannen
  • Eenvoudige handleidingen
  • Inclusief meerdere bonussen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.