picknicktafel_steigerhout_zelf_maken

Picknicktafel Steigerhout – Ga voor stevigheid!

Ontdek hoe je een picknicktafel van steigerhout nog langer goed kan houden!

Een picknicktafel is natuurlijk super gezellig in de tuin of op een terras. Maar het laatste wat je wilt is dat je zit te wiebelen of dat de glazen van de tafel afschudden als er iemand op staat.

Er zijn heel erg veel picknicktafels in omloop die het een mooi jaartje volhouden maar het daarna toch begeven. Waar dit door komt lees je verder in dit artikel.

Zou het toch niet heel erg fijn zijn als je een picknicktafel koopt die jaren mee kan gaan?

Een picknicktafel van Steigerhout is de juiste keuze! Wil je weten waarom?

Een picknicktafel staat al snel erg lang buiten. en wordt daarbij blootgesteld aan allerlei weersinvloeden. Al die regen en kan een flinke aanslag maken op je mooie houten picknicktafel. 

Nou is het zo dat het wel degelijk uitmaakt wat voor houtsoort je gebruikt voor je picknicktafel. Natuurlijk is hardhout de beste optie voor de levensduur maar ook direct de duurste optie. 

Ben je op zoek naar een goedkopere variant dan zou ik steigerhout aanbevelen. Steigerhout is een vuren houtsoort die veelal wordt gebruikt bij de bouw van steigers. Deze planken liggen dus altijd buiten. Het gebruikt steigerhout heeft dus ook een verweerde kleur. Maar je zult zien dat de kwaliteit hiervan er nauwelijks onder lijdt.

Maar wat doe je als je verweerd steigerhout niet mooi vindt?

Als je steigerhout zo in de natuur laat staan zal het gaan verweren. Dat wil niet zeggen dat het direct kapot gaat. Steigerhout behandelen is de ideale manier om je steigerhout te beschermen tegen verweren. 

Zelf een steigerhouten picknicktafel maken!

Het is het aller leukst om zelf een mooie picknicktafel te maken. Zo kun je lekker in de zomer genieten wanneer je met trots op je eigen gemaakte picknicktafel zit. Door middel van de juiste bouwtekening is dit echt een fluitje van een cent. Zelf maak ik gebruik van een bouwtekeningen pakket van Fred. Hierdoor hoef ik nooit meer te zoeken naar een goede bouwtekening voor ik iets zelf wil maken.

Daarnaast is het een groot voordeel dat dit pakket is voorzien van duidelijke bouwtekeningen, maatvoeringen en een duidelijke beschrijving. Het is dus elke keer voor mij een fluitje van een cent om een nieuwe project in elkaar te zetten.

Steigerhouten picknicktafel kopen of toch zelf maken?

Voordelen van een picknicktafel steigerhout kopen

 • Snel geleverd
 • Geen eigen tijd nodig om hem te maken
 • Geen gereedschap nodig

Nadelen van een picknicktafel steigerhout kopen

 • De kwaliteit laat vaak te wensen over
 • Geen maatwerk mogelijk
 • Erg duur

Heeft het toch jouw voorkeur om een steigerhouten picknicktafel te kopen. Dan wil ik je aanbevelen om dit bij Bol.com te doen. Hier komen heel erg veel aanbieders samen waardoor de prijs vaak toch wordt gedrukt. Daarnaast is je picknick tafel snel geleverd en vaak nog gratis ook.


freds bouwtekeningen

Bouwtekeningen Picknicktafel Nodig?

10.000+ plannen, Klaar Om Te Downloaden

 • Meer dan 10.000 bouwtekeningen
 • Alle materiaallijsten
 • Kant en klare zaagplannen
 • Eenvoudige handleidingen
 • Inclusief meerdere bonussen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.