Hoekfijnafstelling 2 Festool Kapex KS 120

Review Festool KAPEX KS 120 REB

Ben je op zoek naar meer informatie over de Festool KAPEX KS 120. Lees dan snel verder. In dit artikel ga ik je alles vertellen over dit geweldige apparaat. Festool is een merk dat veel wordt gebruikt door professionals. Omdat het degelijk is en super handig is in gebruik. Het is daarbij wel een artikel uit het hogere segment. Maar ben je iemand die vaak aan het klussen is dan is deze afkortzaag ook zeker geschikt voor jou.

Weet je genoeg en wil je bestellen? Klik dan verder!

Zaagbereik van Festool Kapex KS 120 REB

Festool Kapex KS 120

Het zaagbereik van deze afkortzaag is 1200 millimeter. Op zich logisch als je kijkt naar de naam. Door dit grote bereik is het heel eenvoudig om de deze festool in te zetten om plinten te zagen. Tegenwoordig kiezen veel mensen voor hoge plinten om de woonkamer hoger te en ruimtelijker te laten lijken. Met deze Festool KS 120 is het heel eenvoudig om de plinten rechtop te zagen.

Ben je vaak in de bouw bezig en behoort het zagen van dikke draagbalken tot je dagelijks werk dan is deze festool ks120 ook perfect voor jou. Deze machine zaagt door zijn 1600 watt vermogen en max 3400 toeren per/min moeiteloos door dikke balken heen. Deze toeren zijn te regelen middels een schuifknop aan de bovenkant van de machine.

Hoe stel je de hoeken in op de afkortzaag?

hoekfijnafstelling festool ks 120

De Festool Kapex KS 120 heeft een makkelijk afleesbare hoekafstelling. Door middel van een gradenboog op de afkortzaag is het heel eenvoudig de juiste hoek in te stellen. Je haalt de hendel aan de bovenkant van de machine los. En door te draaien aan de greep aan de voorzijde kun je elke hoek zeer nauwkeurig afstellen.

Hoe gebruik je de zwaaihaak op de Festool KAPEX KS 120 REB?

Festool Kapex KS 120

Elke Festool Kapex KS 120 is uitgerust met een geïntrigeerde zwaaihaak. Dit maakt het mogelijk om binnen- en buitenhoeken zeer nauwkeurig te meten en te zagen. Je legt de zwaaihoek eerst in de gewenste hoek van bijvoorbeeld de muur en klikt hem vast. Vervolgens leg je de zwaaihaak op de machine en breng je de laser precies gelijk met de lijn op de zwaaihaak.

Om de laser gelijk te krijgen met de zwaaihaak dien je aan de voorzijde de hendel in te drukken en naar links of rechts te bewegen. Op die manier kun je de hoek nauwkeurig afstellen. Voordat je gaat zagen zet je de ingestelde hoek vast. Dit doe je door de grote hendel aan de voorzijde naar beneden te drukken.

Haarfijne zaagsneden

Festool Kapex KS 120

De festool Kapex KS 120 maakt het mogelijk om haarfijne zaagsneden te maken met minimale afwijking. Dit komt door de dubbele geleider kolom. Deze geleider kolom maakt het mogelijk om binnen elke hoek zeer nauwkeurige zaagsneden te maken.

Exact naukeurig zagen met de laserfunctie.

Festool Kapex KS 120

Deze afkortzaag is voorzien van een schaduwlaser. Dit zorgt ervoor dat het blad geschaduwd word op je te zagen materiaal. Hierdoor is de toekomstige zaagsneden super duidelijk af te lezen. Nauwkeurig zagen wordt hiermee dus een eitje.

Weet je genoeg en wil je bestellen? Klik dan verder!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.