steigerhouten bed maken bouwtekening

Steigerhouten bed maken bouwtekening downloaden!

steigerhouten bed maken bouwtekening

Ga je een steigerhouten bed maken en wil je een goede bouwtekening downloaden? Dan kan ik je zeker verder helpen. Bouwtekeningen zijn tegenwoordig wel goed te vinden op het internet. Maar de meeste bouwtekeningen zijn gewoon slecht. Ze leveren je meer frustratie op dan plezier. Een goede bouwtekening van een steigerhouten bed steigerhouten bed moet voorzien zijn van goede maten, duidelijke afbeeldingen, een zaagplan, onderdelen lijst en een goede werkinstructie.

Je wilt heel graag een steigerhouten bed in je slaapkamer maar je weet niet zo goed wat je beste kunt doen. Ga je het bed zelf maken of ga je voor het gemak, door gewoon een bed te kopen. Beide opties zijn natuurlijk mogelijk maar wat is de beste optie?

Wanneer je een steigerhouten bed koopt ben je gebonden aan de maten van de fabrikant. Soms kun je nog kiezen tussen verschillende maten maar vaak is dat niet het geval. Daarnaast heb ik gekeken naar de prijzen van een steigerhouten bed.

Ik ben tot de conclusie gekomen dat je goedkoper uit bent, wanneer je het steigerhouten bed zelf maakt. Een simpel bed van steigerhout kopen kost al gauw 200 euro. Voor een uitgebreide variant betaal je minimaal 400 tot 1000 euro. Je doet er dus al snel goed aan om zelf een steigerhout bed te maken.

Een simpel bed van steigerhout kopen kost al snel 200 euro.

Kies de juiste bouwtekening om een steigerhouten bed te maken!

Ben je op zoek naar goede bouwtekeningen voor jouw steigerhouten bed? Bouwtekeningen zijn ideaal om zonder frustratie te werken en een mooi eindresultaat te krijgen. Zeker wanneer je nog niet zo vaak geklust hebt is het fijn om een houvast te hebben.

Een steigerhouten bed moet stevig zijn, het is erg vervelend als je midden in de nacht op de grond ligt omdat de poten uit elkaar zijn gevallen. Een goed steigerhouten bed heeft dus poten in de vorm van een profiel of zijn massief.

In een goede bouwtekening staat ook duidelijk beschreven hoe je de ombouw van een bed maakt. Aan de binnenkant van de ombouw zit de montage van de lattenbodem. Ook dit is belangrijk om hier een goede constructie in te hebben.

Waar moet een goed steigerhouten bed aan voldoen?

Een steigerhouten bed met vooral stevig zijn. Je wilt tijdens je nacht niet naar de andere kant rollen door de bodem zakken. Daarom is het belangrijk om met een goede bouwtekening te werken.

Ten tweede is het belangrijk om met goed materiaal te werken. Kijk goed naar de kwaliteit van het steigerhout. Is het hout bijvoorbeeld goed droog? Bekijk of er houtworm of houtrot in de planken zit. Dit gaat op de lange termijn voor problemen zorgen.

Naast het juiste materiaal is ook een goede stevige bevestiging noodzakelijk. Op de bouwtekeningen van Fred zal uitgebreid worden verteld wat je in huis moet halen om een goed stevig bed te maken. Denk hierbij aan de juiste beugels, schroeven en bevestigingsmateriaal.

Zorg er ook voor dat je goed van de kanten af schroeft zodat het hout niet uitscheurt na een tijdje of bij het schroeven.

Voordelen zelf steigerhouten bed maken

Naast het feit dat het goedkoper is om zelf een steigerhout bed te maken, is het ook gewoon leuk. Wanneer je klaar bent kun je trots zijn op het eindresultaat. En bij een bed is dat elke avond:).

Steigerhout heeft het voordeel dat het in verschillende kleuren te koop is. Daarnaast kun je het ook op verschillende manieren bewerken. Denk aan oliën, beitsen of lakken. Zo kun je zelf het eindresultaat bepalen.

En baseer dit op de kleuren en sfeer van de rest van de slaapkamer. Je bed past dan altijd bij de rest van je interieur.

Mogelijkheden wanneer je zelf een steigerhouten bed maakt

Er zijn natuurlijk super veel manieren om een bed te maken. Zo is er een steigerhouten bed voor 1 persoon of voor 2 personen. Je kunt ervoor kiezen om een steigerhouten bed voor je kind te maken. Deze zijn korter en smaller dan een bed voor volwassenen.

Hoe leuk is het om een bed te combineren met een bureau van steigerhout. Bouw bijvoorbeeld een hoogslaper met daaronder een bureau. Ideaal voor de kleinere slaapkamers. Heb je misschien meer bergruimte nodig? Maak dan een steigerhouten bed met lades. Zo kun je erg veel spullen opruimen zonder daar ruimte in je kamer door te verliezen. Zoals je ziet zijn er mogelijkheden genoeg. Laat je fantasie de vrije loop.

Download het bouwtekeningenpakket van Fred Schouten

In dit artikel heb je kunnen lezen op welke manier je het beste een steigerhouten bed kunt maken. Ik heb je verteld dat je dit het beste kunt doen met een professionele bouwtekening.

Er staan veel bouwtekeningen op het internet maar pas daarmee op. Er kunnen altijd fouten in zitten die je liever niet in je steigerhouten bed wilt terugzien.

Zorg er echt voor dat je werkt met een professionele bouwtekening. Als je eenmaal begonnen bent met zagen kun je niet meer terug.

Mijn advies is te werken met de bouwtekening van Fred Schouten. Ik heb twee jaar geleden deze bouwtekeningen aangeschaft en ik ben nog nooit zo blij geweest met een online aankoop.

Wil je direct toegang tot de professionele bouwtekeningen? Kijk hier voor meer informatie.

Freds bouwtekeningen kopen

Bouwtekening Steigerhouten Bed Downloaden?

Koop DIRECT professionele bouwtekeningen van een steigerhouten bed!

Druk op de knop hieronder en maak direct gebruik van de KORTING!

Lees ook: Nu Steigerhouten Kast Maken Met Ultieme Handleiding + 5 Super Tips!
Lees ook: Knieschot Kasten Maken In #8 Stappen + Bouwtekening!
Lees ook: Cinewall Maken? Zo pak je dat aan: + Bouwtekening
Lees ook: Stap voor stap een binnendeur afhangen! Bekijk de gratis handleiding!
Lees ook: Steigerhout meubels zelf maken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.