Deprecated: Elementor\DB::is_built_with_elementor is verouderd sinds versie 3.2.0. Gebruik in plaats daarvan Plugin::$instance->documents->get( $post_id )->is_built_with_elementor(). in /home/u28657p22473/domains/makenvansteigerhout.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 5323
Steigerhouten Kast Maken - Geweldige Handleiding En 5 Super Tips!
steigerhouten kast

Nu Steigerhouten Kast Maken Met Unieke Handleiding + 5 Super Tips!

Wil je een steigerhouten kast maken? Heb je een hele mooie kamer maar er mist nog een ding, een steigerhouten kast? Er zijn natuurlijk super veel kasten te koop. Vaak zal je merken dat de kasten die in de winkel staan net niet goed uitkomen in de maatvoering. Of de kleur is net niet helemaal naar je wens is.

Je kan ook zelf een steigerhouten kast maken. In veel gevallen zal je goedkoper uit zijn! Plus je kunt je eigen kleuren, materialen en maten bepalen. Op deze manier past jouw kast perfect in je nieuwe kamer.

Maar dan is de vraag, hoe maak je die kast die jij voor ogen hebt. Er zijn ontzettend veel bouwtekeningen te vinden op internet maar ze passen allemaal net niet bij jouw wensen. Of ze zijn onduidelijk en hebben slechte afbeeldingen.

Hoe kun je het beste een steigerhouten kast maken?

Je gaat zelf zelf een steigerhouten kast maken…maar hoe begin je? Steigerhout is een mooi materiaal wat voor veel meubels gebruikt kan worden. Daarnaast is steigerhout een zachte houtsoort die makkelijk te bewerken is en een mooie robuuste uitstraling heeft.

Steigerhout heeft ook verschillende soorten uiterlijk waardoor er altijd wel iets voor je bij zit. Voor het bouwen van een steigerhouten kast heb je een bouwtekening nodig. Een bouwtekening die in simpele stappen laat zien hoe je een kast van steigerhout maakt. Zie het als een werkbeschrijving die ervoor zorgt dat ook de beginnende klusser een prachtig eindresultaat kan neerzetten.

steigerhouten kast maken

5 tips voor een mooi eindresultaat

 1. Gebruik een verzinkboor om de schroeven mooi te laten verzinken in het hout.
 2. Boor de schroefgaten eerst voor om splijten te voorkomen. Zeker bij vurenhout.
 3. Schuur het steigerhout op met een grove korrel schuurpapier en vervolgens nog een laatste keer met een fijne korrel om een mooi glad eindresultaat te krijgen.
 4. Behandel je steigerhout met bijvoorbeeld olie, beits of lak voor een mooi eindresultaat en ter bescherming van je hout. Het hout blijft op die manier in originele staat.
 5. Gebruik een bovenfrees om mooie randen of patronen te maken in het hout.

De volgende stap

Voordat je alles in huis kunt halen is het handig om te weten wat het eindresultaat moet worden. Ga dus inspiratie opdoen en verzamel een aantal leuke ideeën. Struin het internet af, op zoek naar verschillende ideeën van leuke kasten.

Als je er een aantal gevonden hebt kun je ervoor kiezen, bepaalde elementen te combineren. Zo kun je bijvoorbeeld het steigerhout van de ene foto combineren met de vintage-look van de andere foto. Misschien vind je de deurtjes wel leuk en wil je die ook graag maken in je eigen kast.

Maak een schets

Na het opdoen van inspiratie maak je een schets van jouw favoriete kast. Nu je weet hoe het eindresultaat moet worden kun je de maten gaan bepalen. Een kast heeft het voordeel dat het in de meeste gevallen uit allemaal rechten stukken hout bestaat. De maten zijn dus makkelijk te bepalen. Reken vervolgens uit hoeveel hout, schroeven en andere materialen je nodig hebt. Zorg ervoor dat je de schets zelf maakt. Dit maakt het monteren van de steigerhouten kast een stuk eenvoudiger. Daarnaast kom je tijdens het tekenen misschien ook al tot bepaalde inzichten of nieuwe ideeën.

Wat heb je allemaal nodig?

Als je een steigerhouten kast wilt maken moet je natuurlijk eerst weten wat je allemaal nodig hebt. Elke kast heeft zijn eigen benodigdheden maar er zijn een aantal dingen die je altijd nodig hebt. Zorg ervoor dat je deze materialen aanschaft of leent bij een kennis of vriend voordat je begint. Er is niets zo frustrerend dan midden in je project te moeten stoppen. Zeker niet als je erachter komt dat je weer naar de winkel te moeten omdat je niet alles in huis hebt. Zorg er dus voor dat je de volgende dingen tot je beschikking hebt.

Benodigd gereedschap

Benodigd materiaal

Naast het materieel heb je ook materiaal nodig. Dit kan natuurlijk per klus verschillen maar over het algemeen heb je de volgende materialen nodig.

 • Steigerhout of een andere houtsoort
 • Schroeven
 • Houtlijm

Eventueel:

 • Scharniertjes
 • Handvaten
 • Anti-kras vilt

Nu je een goed beeld hebt van wat je wilt gaan maken kun je gaan inkopen. Zorg dat je alles van te voren in huis hebt. Leg alles klaar en begin aan je project.

5 Handige zaagtips:

 1. Begin eerst met het zagen van al het hout. Je maakt op die manier alle onderdelen al klaar zodat je daarna in een keer alles kunt bevestigen.
 2. Begin met het zagen van de grootste maten en werk van groot naar klein. Je zult zien dat je uit de reststukken vaak nog een onderdeel kunt halen. Dit scheelt weer in de kosten
 3. Meet twee keer na voordat je gaat zagen. Iets verkeerd zagen is zonde van het geld.
 4. Nummer de onderdelen die je gezaagd hebt met een potlood zodat je alles makkelijk kunt pakken zonder eerst elk plankje te moeten proberen of die past.
 5. Schuur na het zagen eerst alles op voor je het gaat bevestigen. Dit geeft het mooiste resultaat.

Steigerhouten tafel

Natuurlijk kun je een steigerhouten kast ook combineren met andere leuke steigerhouten meubelen. Denk bijvoorbeeld aan een steigerhouten tafel. In een woonkamer kan steigerhouten ook goed tot zijn recht komen. Het is de laatste jaren een trend geworden om meerdere steigerhouten meubelen te combineren zodat er een warme landelijke sfeer ontstaat in huis.

Steigerhouten bed

Wil je de steigerhouten kast in je slaapkamer gebruiken dan kun je dit ook prima combineren met een steigerhouten bed. Een bed van steigerhout is eenvoudig te maken en ook een heel stuk goedkoper dan een bed kopen in de winkel. Je kunt het zo gek niet verzinnen of het is mogelijk. Laat je fantasie de vrije loop en maak van jouw huis een droomhuis.

Steigerhouten wandbord

Wat denk je ervan om een steigerhouten wandbord te gebruiken om je leuke spulletjes op te zetten. Het is ideaal wanneer je een wand over hebt of je liever niks op de grond wilt hebben. Een wandbord is goed geschikt voor gebruik in kleine ruimtes.

Download het bouwtekeningenpakket van Fred Schouten

In dit artikel heb je kunnen lezen op welke manier je het beste een steigerhouten kast zelf kunt maken. Ik heb je verteld dat je dit het beste kunt doen met een professionele bouwtekening.

Er staan veel bouwtekeningen op het internet maar pas daarmee op. Er kunnen altijd fouten in zitten die je liever niet in je houten poort wilt terugzien.

Zorg er echt voor dat je werkt met een professionele bouwtekening. Als je eenmaal begonnen bent met zagen kun je niet meer terug.

Mijn advies is te werken met de bouwtekening van Fred Schouten. Ik heb twee jaar geleden deze bouwtekeningen aangeschaft en ik ben nog nooit zo blij geweest met een online aankoop.

Ik heb nu bouwtekeningen tot mijn beschikking waar ik de rest van mijn leven plezier van heb. Dat wil zeggen dat ik niet één bouwtekening heb gekocht maar een heel pakket waar ik de rest van mijn leven gebruik van kan maken.

Voor alles wat ik wil maken is er een bouwtekening beschikbaar. Dus ook van verschillende soorten steigerhouten kasten.

Wil je direct toegang tot de professionele bouwtekeningen? Kijk hier voor meer informatie.

Freds bouwtekeningen kopen

Bouwtekening Voor Een Steigerhouten Kast Downloaden?

Koop DIRECT professionele bouwtekeningen van een Steigerhouten Kast!

Druk op de knop hieronder en maak direct gebruik van de KORTING!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.