zelf-schuurtje bouwen tekening

Zelf schuurtje bouwen tekening

zelf schuurtje bouwen tekening

Zelf een schuurtje bouwen met een tekening is tegenwoordig voor elke klusser goed te doen. Je bent waarschijnlijk op deze pagina terecht gekomen omdat je op zoek ben naar een bouwtekening voor een schuurtje. Bouwtekening zijn tegenwoordig goed te vinden maar niet elke bouwtekening is een goede bouwtekening. In dit artikel laat ik je zien waar je op moet letten bij een tekening om zelf een schuurtje te bouwen.

Niet elke bouwtekening is een goede bouwtekening. Er zijn een aantal dingen nodig om ervoor te zorgen dat je bouwtekening ook echt voordelen oplevert.

Juiste informatie op de bouwtekening van een schuurtje

Elke bouwtekening moet voorzien van juiste informatie. Dit klinkt er voor de hand liggend maar dit is bij 80% van de bouwtekeningen op het internet niet het geval. Zeker als je zelf op zoek gaat naar een bouwtekening voor het bouwen van een schuurtje is het risico aanwezig dat je met verkeerde maten aan de slag gaat. Controleer daarom dus goed de maten en de verhoudingen voordat je de zaag in het hout zet.

Zijn de maten op de bouwtekeningen goed door te rekenen?

Waar je ook goed op moet letten is of de maten op de bouwtekening van het schuurtje goed door te rekenen zijn. Elke schuurtje is natuurlijk een andere maat. Dus je moet eenvoudig de maten van de bouwtekening om kunnen rekenen naar maten van jouw situatie.

Voorbeeld

Jij hebt een bouwtekening voor een schuurtje van 180 centimeter en jij wilt een schuurtje bouwen van 210 centimeter.

Pas hier de volgende formule toe:

Nieuw-Oud / Oud x 100%

Dus:

210-180 / 180 x 100 = 11%

Je moet in dit geval alle maten vergroten met 11% dus vermenigvuldigen met factor 1,11

Zelf schuurtje bouwen tekening zelf maken?

Het is natuurlijk mogelijk om zelf de tekening te maken van het schuurtje. Als je al meerdere bouwtekeningen gemaakt hebt is dit een optie om dit zelf te doen. Een schuurtje bouwen met een eigen tekening neemt ook risico’s met zich mee. Je moet 100% zeker weten dat het klopt wat je tekent. Zeker met schuurtjes heb je ook met constructie te maken. Een constructieberekening kan niet iedereen zomaar maken. Denk dus goed na voordat je hiermee aan de slag gaat.

Zelf schuurtje bouwen tekening kopen?

De beste optie is om de bouwtekening te kopen. Zo weet je zeker dat je met een bouwtekening aan de slag gaat die klopt. Hierdoor loop je niet tegen onverwachte verrassingen aan. Op korte termijn heb je al baat bij een snelle bouw van je schuurtje. Een goede bouwtekening zorgt ervoor dat je alles in één keer goed doet. Hierdoor ben je niet met dubbel werk bezig. Dit scheelt dus erg veel tijd.

Ook op financieel gebied kan het z’n voordelen hebben. De investering in de bouwtekening kan verdere kosten voorkomen. Wanneer je aan de slag gaat en een fout maakt zal dit voor onverwachte extra kosten zorgen. Daarbij opgeteld ook de extra tijd die je kwijt bent en natuurlijk de frustratie.

Al met al is het dus verstandig om een bouwtekening te kopen als je zelf een schuurtje gaat maken. Als ik je één advies mag geven doe ik dat graag. Maak gebruik van de bouwtekeningen van Fred Schouten. Zijn bouwtekeningen zijn volledig gecontroleerd en getest. Fred heeft een bouwtekeningen pakket van meer dan 10.000 bouwtekeningen. Met dit pakket kun je niet alleen je schuurtje bouwen maar heb je bouwtekeningen voor de rest van je leven in de kast staan.


freds bouwtekeningen

Bouwtekeningen Schuurtje Nodig?

10.000+ plannen, Klaar Om Te Downloaden

  • Meer dan 10.000 bouwtekeningen
  • Alle materiaallijsten
  • Kant en klare zaagplannen
  • Eenvoudige handleidingen
  • Inclusief meerdere bonussen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.